Nunta

#luna de miere #nunta #destinatie luna de miere

Cum sa iti alegi destinatia ideala pentru luna de miere

Nunta este unul dintre marile evenimente din viata ta. O planifici in amanunt cu luni bune inainte pentru ca vrei ca totul sa iasa bine. Nu neglija insa nici alegerea vacantei pentru luna de miere. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, iata un ghid in 7 pasi:

1. Alegeti impreuna

Luna de miere este calatoria cea mai speciala pentru orice cuplu. Discutati unde anume v-ar placea sa petreceti luna de miere. Destinatia trebuie neaparat sa fie pe placul amandurora, pentru ca, nu-i asa, nu vreti sa va certati inca de pe acum!

2. Aventura vs romantism

Sursa foto: blog.weddingwire.com

Probabil ca cea mai mare dilema este "ce fel de vacanta" sa alegeti. Pentru majoritatea cuplurilor, luna de miere de vis este concediul incarcat de romantism si de relaxare. O multime de tineri insa cauta excursiile care presupun aventura si cat mai multe adrenalina. Alege o destinatie care ofera echilibrul potrivit intre romantism si aventura.

3. Apeleaza la o agentie de turism

Aici vei gasi pachete de genul "aventura in doi", "luna de miere in locuri celebre", "refugiu departe de lume", "vacante inedite", "vacante exotice".

4. Pacaleala "locului testat deja"

Doar pentru ca nasii vostri si-au petrecut luna de miere in Maldive sau la Las Vegas nu este o garantie ca si voua v-ar placea aceeasi destinatie. Incercati sa evitati locurile "testate" de apropiati, ci mai degraba alegeti dupa cum va dicteaza inima, asta ca sa nu aveti pe cine da vina in cazul in care apar si situatii neplacute.

5. Bugetul

Ganditi-va la toate cheltuielile colaterale. Obiectivele turistice care merita vizitate costa, la fel si o cina romantica pe care o veti lua "in afara bugetului stabilit". De preferat ar fi sa alegeti o destinatie care este in afara sezonului, pentru ca si costurile sunt mai reduse.

6. Verifica rezervarea

Exista o multime de forumuri pe care puteti gasi informatii despre destinatia aleasa, despre hotelul la care ai facut rezervarea. E bine ca, pentru siguranta voastra, sa telefonati inainte la hotel pentru a verifica rezervarile,ca sa nu aveti surprize neplacute odata ajunsi la destinatie.

7. Documentele de calatorie

Atentie! Daca ati ales o destinatie non-europeana, atunci veti avea nevoie de pasapoarte. Proaspetele doamne ar putea avea probleme, tinand cont ca, odata schimbat numele de familie, acesta trebuie sa corespunda si cu cel din pasaport. Asadar, asigurati-va ca aveti timp suficient sa faceti rost de un pasaport nou pana cand plecati in luna de miere.

Sursa foto: myweddingstarterblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare