Nunta

#organizare nunti #petrecere nunta #stres nunta #nunta

Cum iti planuiesti nunta de vis fara pic de stres

Pe cat de frumos e evenimentul in sine, pe atat de mult stres se acumuleaza in pregatirea lui. Vorbim despre nunta, care se doreste a fi unul dintre cele mai bune momente din viata fiecaruia. Si doar cine nu s-a casatorit pana acum nu stie ce inseamna sa pui la cale petrecerea petrecerilor.

Organizarea nuntii e o adevarata bataie de cap. Stresul e inevitabil si oricat de puternica ai fi, tot vei avea momente in care vei regreta ca n-ai ales sa faci cununia undeva departe de toti si de toate.

Care e rochia cea mai potrivita? Ce nasi iti alegi? Cum sa fie meniul? Dar decorurile pentru sala de petrecere? Si cum vor sta invitatii la masa? Sunt doar cateva dintre zecile de intrebari la care va trebui sa ai un raspuns foarte clar. E limpede de ce vei simti la un moment dat ca o iei razna. Tocmai pentru a preintampina astfel de momente de criza, iti vom spune in continuare cum poti gestiona stresul provocat de pregatirile pentru nunta: 

Stabileste o limita de invitati

Gandeste-te la un numar mediu de invitati pe care ti i-ai dori la nunta ta si fa tot posibilul sa nu lungesti prea mult lista. Ba chiar si parintilor si viitorilor socrii stabileste-le limite in ceea ce priveste invitatiile pe care le fac cunoscutilor la nunta voastra. Aminteste-le ca este petrecerea voastra, nu a lor, si ca va doriti sa traiti acest moment impreuna cu persoane apropiate voua, nu parintilor vostri. Apoi, gandeste-te ca orice persoana care se adauga presupune o cheltuiala in plus si nu ai vrea sa ramai cu datorii dupa aceasta petrecere. Pentru a-ti fi mai usor, fa rezervare la un restaurant cu o sala nu foarte mare, care sa asigure un numar limitat de locuri, asa incat sa ai o explicatie foarte clara pentru numarul restrans de invitatii trimise.

Alege o locatie nici prea mare, nici prea mica

Alegerea restaurantului pentru nunta este, de asemenea, o sursa mare de stres, mai ales daca ai parinti traditionalisti, care tin sa achite ei costurile. Nu lasa pe nimeni sa se amestece in aceasta alegere. Vrei un loc magic si asa trebuie sa fie.

Nu exagera cu petrecerea burlacitelor

Au devenit o moda si pe la noi petrecerile care preced nunta. Tot mai multe tinere sunt tentate sa organizeze party-uri mari, la care sa invite toate prietenele si mai putin prietenele, toate colegele actuale si foste. Trebuie sa te gandesti ca, oricat de distractiva ar parea o astfel de petrecere, se va dovedi extrem de costisitoare si, una peste alta, nu stii daca chiar merita tot acest efort.

Mergi la cumparaturi doar cu mama

Rochia de mireasa nu e usor de ales, e adevarat. Insa cea mai sincera opinie o vei obtine de la nimeni alta decat mama ta. Mai ales ca este o experienta pe care mama ta a visat dintotdeauna sa o traiasca. Emotiile o vor coplesi, va plange de bucurie cand va vedea cat de bine arati imbracata in rochie de mireasa, insa poti fi sigura ca sfaturile sale sunt demne de luat in considerare. Evita sa mai iei cu tine si alte doua, trei prietene, caci nu vei mai ajunge niciodata sa iti iei rochia de mireasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare