Nunta

#traditii #nunta #traditii nunta #schimbare traditii

Cum arata nunta anului 2014. Iata ce traditii s-au schimbat

Nunta anului 2014 nu mai este una traditionala. Rochia alba de mireasa incepe sa para demodata, la fel si inelul de logodna pe care mirii incep sa il considere un moft prea scump. Iata care este perceptia oamenilor legata de casatorie:

Noul trend: nunti restranse, cheltuieli minime

Un sonaj recent realizat de un institut american releva diferente mari de mentalitate intre noile si vechile generatii. Astfel, rochia alba de mireasa ar putea deveni in curand de domeniul trecutului, intrucat 46% dintre cei 2.300 de adulti chestionati au fost de parere ca mireasa nu ar trebui sa poarte alb.

83% dintre respondenti au sustinut ca prefera nuntile mici, considerand ca o petrecere grandioasa, cu multi invitati, ar fi o cheltuiala inutila si asta mai ales daca unul dintre miri nu este la prima casatorie.

46% dintre cei chestionati considera ca familia miresei ar trebui sa suporte cheltuielile de nunta. Si in ceea ce priveste inelul de logodna lucrurile par sa se fi schimbat radical. 57% dintre mirii moderni considera ca a cumpara un inel scump este o cheltuiala nejustificata.

Una dintre traditiile care pare sa nu se schimbe prea usor este cea potrivit careia tatal o insoteste pe mireasa de brat la altar, 84% dintre miri fiind de acord cu acest obicei.

Uimitoare este perceptia tinerilor legata de sexul inainte de casatorie. 47% dintre cei care fac parte din noua generatie sustin ca mireasa si mirele ar trebuie sa astepte pana dupa mariaj pentru relatiile intime, iar 71% cred ca viitorii soti trebuie sa petreaca seara de dinainte de nunta separat.

Una din doua persoane sustine ca a fost nevoita sa refuze invitatia la o nunta, iar principalul motiv a fost lipsa banilor pentru cadoul mirilor.

Organizarea nuntii in era tehnologiei

Cu cat tehnologia a evoluat, cu atat se pare ca si organizarea unei nunti incepe sa devina mai usoara. 4% dintre cei care s-au casatorit recent sau care se pregatesc de o nunta sustin ca au cerut prijinul unui planificator de nunti specializat, iar 2% au trimis invitatiile la nunta in format electronic. Ia 19% dintre cei care s-au casatorit in ultimii cinci ani spun ca au distribuit albumele de fotografii de la nunta in format electronic, folosindu-se de email, de conturile de socializare sau de aplicatiile electronice.

La sondajul realizat de Harris Poll in luna aprilie au participat 2.300 de persoane din SUA.

Sursa foto: wallsave.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului