Nunta

#barbati #nunta #casatorie #motive casatorie

9 motive pentru care vor barbatii sa se insoare

Chiar daca se spune ca se maturizeaza mai greu, casnicia este la fel de importanta pentru barbati ca si pentru femei. Sociologii au studiat temeiurile care ii imping pe barbati sa faca pasul cel mare si au intocmit o lista cu aceste motive considerate ca intemeiate pentru insuratoare:

1. Casatoria e un mod de manifestare a iubirii

Barbatii considera ca mariajul este modul cel mai clar prin care isi pot manifesta profunzimea sentimentelor. In plus, nunta in sine ofera ocazia ca fie si pentru o singura zi sa sarbatoreasca iubirea dintre ei si partenere.

2. Casatoria ofera un mediu stabil pentru copii

Barbatii care vor sa aiba copii considera mariajul drept mediul cel mai stabil de a-si creste odraslele.

3. Economisesc bani

Unde-s doi puterea creste, spune o vorba din popor, pe care se pare ca barbatii si-au insusit-o cel mai bine. Ei vad casatoria, mai exact punerea in comun a cheltuielilor, ca pe un instrument util de economisire a unor sume importante de bani.

4. Juramintele sunt importante

Casatoria este o promisiune a daruirii reciproce pe viata. Atunci cand ceva nu merge bine in viata personala, de regula esti abandonat de prieteni, insa o sotie e mult mai probabil sa iti ramana in preajma si sa iti fie sprijin, considera cei mai multi dintre barbati.

5. Ideea de a iubi pe cineva pentru totdeauna ii face fericiti

Vor sa fie capabili sa-si petreaca restul vietii cu cineva pe care iubesc si care ii iubeste la randu-i, iar acest sentiment le da o stare de liniste si de fericire.

6. Nu vor sa piarda femeia de care s-au indragostit

Multi barbati considera ca daca se insoara sunt mai putine sanse sa ramana fara femeia pe care o iubesc si cu care considera ca se potrivesc.

7. Ar face orice pentru femeia pe care o iubesc

Un motiv pentru care barbatii accepta sa spuna "DA" este si pentru ca vor sa isi faca partenera fericita, mai ales cand o iubesc atat de mult incat ar face orice pentru a-i pastra zambetul pe buze.

8. Vor familia fericita pe care n-au avut-o pana acum

Multi barbati isi proiecteaza in viitoarea lor familie exact ceea ce si-au imaginat pana atunci ca ar fi o casnicie fericita, mai ales daca mariajul parintilor lor nu a fost tocmai perfect.

9. Le place ideea de a fi cu cineva care ii accepta asa cum sunt

Vor sa aiba pe cineva care stie totul despre ei, care ii accepta asa cum sunt si care ii sprijina intotdeauna.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului