Nunta

#suvenir luna de miere #pregatiri luna de miere #destinatie luna de miere #nunta #luna de miere

7 sfaturi de tinut minte in pregatirile pentru luna de miere

Pregatirile pentru luna de miere pot fi coplesitoare, in special cand organizarea fiecarui detaliu pentru nunta iti ocupa deja majoritatea timpului si a atentiei tale. Insa, o luna de miere bine organizata poate reprezenta o modalitate prin care tu si jumatatea ta sa incepeti viata de cuplu intr-un mod potrivit. Cu doar putin efort si organizare, tu si noul tau partener de viata va puteti bucura de una dintre cele mai frumoase perioade din viata voastra. Avand in vedere aceste aspecte, mai jos sunt expuse cateva sfaturi pe care sa le iei in considerare atunci cand iti pregatesti luna de miere.

1. Asteptari realiste

Atunci cand iti pregatesti luna de miere este bine de retinut ca majoritatea oamenilor viseaza la acest timp de multi ani. Deseori, cand visam la ceva anume pentru o perioada asa de lunga, ne lovim de o realitate diferita. Astfel, este de incurajat sa mergi in luna de miere asteptandu-te sa ai un timp frumos, in care tu si partenerul tau va veti cunoaste mai bine. Dar nu te astepta ca fiecare mic detaliu sa fie perfect inca de la receptia la hotelului si pana la intoarcerea acasa. sansele sunt ca lucrurile sa decurga minunat, dar probabil nu asa cum ne sunt expuse de Hollywood.

2. Alege din timp destinatia

Gasiti un loc care va place amandurora. Poate ca unul dintre voi este mai atras de plaja, iar celalalt prefera muntele. Important este sa gasiti o destinatie speciala pentru fiecare, mai ales daca aveti gusturi diferite. Luati in calcul cum va fi vremea din acea perioada, rezervarile pentru hotel, restaurant si alte evenimente la care doriti sa participati. Stabiliti un buget realist, si pregatiti bagajele cu atentie, de la periuta de dinti si pana la documentele personale.

3. Cat mai mult timp singuri

Atunci cand planifici luna ta de miere, nu incerca sa te concentrezi prea mult pe activitati externe. Nu e recomandat sa stai in camera de hotel pe toata perioada, desi nu este nimic gresit in aceasta, dar mai important este sa existe o atmosfera relaxata si flexibila. Daca veti prefera sa stati in camera voastra pentru a petrece timp impreuna, atunci renunta la atractiile turistice pentru a va bucura unul de celalalt.

4.Intoarce-te cu un suvenir

Daca te vei intoarce din luna de miere cu un suvenir, acel lucru iti va aminti de un timp foarte special din relatia voastra. Pune acel obiect in locuinta voastra, undeva la vedere. Este placut sa te opresti din cand in cand si sa iti amintesti de momentele speciale, mai ales atunci cand viata devine mai provocatoare si nu iti poti aminti de ce ai considerat ca este o idee buna sa va casatoriti.

5. Comunicarea

Ati ajuns la altar si ati primit "diploma" (certificatul de casatorie), dar procesul de educatie si de cunoastere este abia la inceput. Niciodata nu veti inceta sa invatati unul despre celalalt. De aceea, este important sa aveti in vedere comunicarea unul cu celalalt. Poti stimula aceasta comunicare prin intermediul unor idei creative, cum ar fi de exemplu jocuri de societate care sa implice raspunsuri la intrebari intime. De asemenea, luati cu voi orice tip de jocuri pe care le preferati, si adaptati-le la perioada speciala a lunii de miere.

6. Renuntati la lucruri care sa va distraga

Pune telefonul deoparte. Lasa tableta acasa. Concentrati-va unul pe celalalt.

7. Exersati remedierea conflictelor

Nu fi surprinsa daca apar discutii aprinse chiar si in perioada lunii de miere. Dupa cum mentionam si mai sus, perioada de educatie este abia la inceput. Fiecare dintre voi incepe sa “danseze” unul cu celalalt prin viata, astfel ca exista riscul sa va calcati pe degete in timp ce invatati acest proces. Nu dati deoparte situatiile tensionate doar pentru ca ar trebui sa aveti parte de un timp frumos in perioada lunii de miere. Gestionati situatiile mai tensionate si astfel solutionati problemele.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare