Nunta

#intrebari nunta # organizare nunta #nunta

7 intrebari importante inainte de nunta

Vrei sa ai parte de o nunta de vis si vrei sa te asiguri ca nu iti scapa nimic? Esti in locul potrivit. Mai jos vei gasi o lista cu 7 intrebari esentiale pe care sa le pui atat organizatorului de nunta cat si administratorului salii de nunta pentru a te asigura ca vei avea nunta perfecta.

7. Este locatia disponibila in ziua pe care o doriti?

Pare o intrebare evidenta, nu-i asa? Dar adevarul e ca nu are niciun rost sa pierdeti timpul discutand despre facilitatile pe care le ofera locatia, daca aceasta nu e disponibila in data dorita de voi.

De multe ori, locatiile sunt rezervate cu cel putin 6 luni inainte, alteori chiar si cu doi ani inainte.

Asadar, inainte de a face o vizita restaurantului sau hotelului unde vreti sa organizati petrecerea, puteti sa va scutiti de un drum in plus intreband direct la telefon daca e disponibila sala in perioada in care doriti voi.

6. Cati oaspeti poate sustine sala?

Aceasta intrebare este cruciala pentru ca nu vreti sa rezervati o sala de 250 de persoane daca vreti o nunta restransa cu prietenii apropiati si familia.

Pe de alta parte, vreti sa fiti siguri ca oaspetii pot sta confortabil fara sa se ingramadeasca intr-o sala prea mica. Sau chiar mai rau, sa nu existe destule locuri pentru numarul de persoane invitate.

Odata ce stii exact cati invitati aveti, abia atunci puteti sa alegeti sala potrivita.

De asemenea, ar fi bine sa cereti o schita a amplasarii scaunelor si a meselor pentru a va asigura ca toti invitatii se vor simti bine.

5. La ce ora se poate intra in sala?

Fiecare restaurant are propriile reguli in ceea ce priveste accesul in sala in ziua nuntii.

De aceea, pentru a evita neplaceri, ar fi bine sa confirmati ora la care veti ajunge la sala.

Nu v-ar placea sa ajungeti impreuna cu invitatii la ora 18 sa spunem si sa fiti nevoiti sa asteptati inca o ora pentru ca sala este inca in curs de pregatire.

4. Putem aduce propriile bauturi?

Aceasta e o intrebare importanta. Chiar daca majoritatea locatiilor au propriul bar, de multe ori puteti cadea de acord pentru a va aduce propriile bauturi.

De asemenea, daca se insista ca bauturile sa fie achizitionate de la barul locatiei, ai grija sa intrebi inainte pretul tuturor bauturilor.

Nu ai vrea ca la sfarsitul serii factura sa vina cu cateva sute bune de lei in plus pentru aspecte care se puteau stabili dinainte, nu-i asa?

3. Exista o limitare a sunetului?

Nu este o intrebare la care multi insuratei sa se gandeasca.

Dar imagineaza-ti ca platesti cateva mii de euro pentru un DJ sau o trupa faimoasa, pentru ca mai apoi acestia sa fie limitati tehnic.

Din pacate, multe locatii de nunta frumoase sunt amplasate in zone rezidentiale ceea ce face ca nivelul zgomotului sa fie limitat.

Asadar, daca planuiesti o nunta foarte mare unde e nevoie de un numar destul de mare de decibeli pentru ca toata lumea sa se distreze, ar fi bine sa ai in vedere si aceasta intrebare.

2. Exista cazare disponibila?

La multe nunti exista rude si prieteni care vin de la mare departare, iar asta inseamna ca vor avea nevoie de un loc de cazare.

De asemenea, va trebui sa stabiliti unde veti petrece prima noapte ca si un cuplu casatorit si daca restaurantul sau locatia pentru nunta are disponibila si cazare.

Atentie insa, chiar daca locatia face parte dintr-un complex hotelier, tot va trebui sa va ocupati din timp de acest aspect pentru ca s-ar putea sa nu fie camere disponibile la momentul acela.

1. La ce ora se inchide barul si cand trebuie sa plecam?

Una dintre cele mai importante intrebari este: pana la ce ora putem petrece?

Bineinteles, nicio locatie de nunta care se respecta nu va da oaspetii afara. Totusi, acestia se vor astepta ca oaspetii sa plece in jurul orei "programate".

Asa ca este bine sa stabilesti din timp cu organizatorii nuntii pana la ce ora se preiau ultimele comenzi si pana la ce ora va canta muzica.

In loc de concluzii

Acestea sunt doar cateva intrebari importante pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand planificati nunta.

Totusi, un bun organizator de nunti va avea in vedere toate aceste detalii si va va face cunoscute toate aspectele, inclusiv cele la care nu v-ati gandit.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii