Nunta

#nunta #sfaturi #perle #mituri #bijuterii

6 Mituri si sfaturi despre perle pentru toate femeile care iubesc bijuteriile

Oriunde te uiti pe Internet dai de diverse sfaturi legate de perle, purtarea si ingrijirea acestora. Din pacate insa, suntem zilnic bombardati de mituri si informatii trunchiate despre perle in general si despre valoarea lor in mod special. Asadar, astazi am decis sa discutam despre o serie de mituri si practici comune si sa vedem daca au vreun sambure de adevar. Mai mult, iti vom oferi si cateva sfaturi de la specialisti pentru a te bucura de bijuteriile tale cu perle favorite!

1. Perlele sunt demodate

Este posibil sa auzi ca perlele nu prea se mai poarta si ca ele sunt de fapt acele bijuterii ale bunicii cu aer de nostalgie si valoare sentimentala. Nimic mai fals! Perlele au revenit la moda acum cativa ani, fapt ce a fost exploatat in presa de specialitate. Nenumarate publicatii de peste ocean, precum Forbes, au semnalat faptul ca piata perlelor a luat avant, investitorilor fiindu-le recomandat sa cumpere bijuterii cu perle, mai ales ca valoarea lor pare sa creasca in timp si nu sa scada.

La acest curent a contribuit din plin si industria de moda. Cu cativa ani in urma, case precum Chanel sau Dolce & Gabbana au facut furori pe podium-uri cu accesoriile lor cu perle, de la bijuterii si pana la pantofi, bentite de par sau posete.

Cu alte cuvinte, un colier de perle este acum o bijuterie foarte valoroasa si foarte la moda. Cauta bijuterii cu perle albe sau negre, pentru ca isi recupereaza investitia intr-un timp scurt, prin faptul ca le poti purta oricand si la orice si prin faptul ca nu se vor demoda cu adevarat niciodata, indiferent ca le lasi mostenire generatiilor viitoare.

2. Exista o diferenta intre perlele de cultura si cele naturale

Atunci cand vrei sa cumperi perle de cultura trebuie sa stii ca ele sunt perfect naturale. Diferentele despre care ai auzit constau in faptul ca perlele de cultura provin din crescatorii controlate si certificate, producatorii fiind capabili sa iti puna la dispozitie documente de autenticitate si calitate. Desigur ca exista perle care cresc in medii naturale in mod salbatic, dar daca pe bijuteriile tale se mentioneaza faptul ca ele contin perle naturale, trebuie sa stii ca aceste perle sunt 100% veritabile, chiar daca sunt perle de cultura.

tine minte insa ca atunci cand iti cumperi astfel de bijuterii sa verifici daca magazinul iti ofera un certificat de autenticitate. Un magazin profesionist trebuie sa iti garanteze gradatia perlelor, autenticitatea si calitatea metalelor din componenta bijuteriei si certificarea celorlalte pietre pretioase din montajul bijuteriei, daca este cazul.

3. Perlele sunt perfect sferice

in realitate, foarte putine perle sunt cu adevarat perfect rotunde. Din contra, perlele naturale reale au dimensiuni si forme destul de diferite. Un colier, de exemplu, care prezinta perle perfect rotunde de dimensiuni absolut identice trebuie verificat, caci este posibil ca el sa fie format din perle artificiale. Forma perlelor le da raritatea si valoarea. Cele perfect rotunde sunt rare si mult mai scumpe.

Vei gasi insa bijuterii fabuloase ce contin perle baroce (cu forme neregulate) sau perle buton – plate, ca niste nasturasi. Sunt perle foarte frumoase si cautate mai ales de femeile non-conformiste, cu spirit liber si gusturi contemporane.

4. Perlele negre sunt negre

Daca te uiti la o perla neagra cu atentie – vorbim aici de o perla naturala – vei observa ca aceasta isi schimba nuantele la lumina, prezinta irizatii, precum si lucii de diferite culori si tonuri. Perlele negre – tahitiene – nu sunt cu adevarat si uniform negre decat daca sunt vopsite artificial. Cele veritabile prezinta ape verzi, mov, albastru marin, cupru etc.

Ca sfat, pentru a verifica daca o perla este veritabila sau nu, uita-te la ea in lumina. Unele perle albe pot da reflexii ce variaza de la roz, la crem, in timp ce cele negre pot parea purpurii sau chiar multicolore (cele denumite paun).

Tot pentru a verifica daca o perla este naturala, tine-o in causul palmei. Perlele veritabile sunt mai grele si mai reci decat cele artificiale.

5. Perlele se curata cu apa si sapun

Ca sa fim bine intelesi, daca ai un set perle de cultura pretios si pe care vrei sa il pastrezi toata viata, sub nici o forma nu vei scufunda bijuteriile intr-un vas cu apa si sapun lichid sau de vase, pentru a le clati apoi sub jetul de apa de la chiuveta. Bijuteriile cu perle vin de obicei impreuna cu alte metale pretioase, fir de matase, diamante sau alte pietre pretioase sau semi-pretioase. Apa si sapunul, desi par sigure la prima vedere, pot deteriora atat perlele cat si celelalte elemente care compun bijuteria.

Cand iti cumperi perle de la un magazin specializat ar trebui sa primesti si un kit de ingrijire a bijuteriei respective, precum si o cutie sau un saculet special pentru pastrare. Perlele sunt fine si sensibile si pot suferi deteriorari daca nu le ingrijesti cum trebuie. Nu se recomanda folosirea unor produse abrazive de curatare si sigur ca nu o sa le cureti cu pasta de dinti.

6. Perlele aduc ghinion la nunta

Acesta este un mit extraordinar de des intalnit si nu are o baza reala, deoarece provine din legende si povesti interpretate gresit. Perlele au fost considerate pietre pretioase inca din zorii istoriei. Erau purtate de barbati in Roma antica, simbol al averii, puterii si statutului social. Ce s-a interpretat gresit a fost povestea cu perlele care simbolizeaza lacrimi, deci ghinion. Din contra, vechile popoare credeau ca perlele sunt lacrimile de fericire ale ingerilor atunci cand acestea cad pe pamant. Din acest motiv, perlele sunt printre cele mai populare bijuterii de nunta in mai toate culturile lumii. Pana si ingerii plang de fericire cand vad doi oameni care impartasesc iubire.

Perlele ca bijuterii de nunta simbolizeaza de fapt bogatie, fidelitate, incredere in viitor, putere si puritate. Este simplu sa iti dai seama ca perlele aduc orice numai ghinion nu daca te uiti in revistele de moda si vezi mirese absolut fabuloase purtand bijuterii sofisticate cu perle in cea mai frumoasa zi a lor.

Tu ce parere ai despre bijuteriile cu perla? Poti perle ca simbol al feminitatii si frumusetii sau inca nu te-ai decis sa investesti in aceste adevarate mici minuni?

Sursa foto: depositphotos.com via vreauperle.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare