Iubiri celebre

#Reinier de Monaco #iubiri celebre #povesti de dragoste #grace kelly #dragoste

Iubire ca in basme. Grace Kelly si Reinier de Monaco, diva si printul burlac

Unele povesti de iubire chiar par desprinse dintr-un scenariu de film cu pretentii la Oscar. Esti si cazul love-story-ului dintre Grace Kelly, talentata actrita de la Hollywood care i-a cucerit pe loc inima Printului Reinier de Monaco. Casnicia n-a avut un final fericit, caci a fost curmata brusc, 20 de ani mai tarziu, de un accident de masina.

Intalnire la momentul oportun

Sursa foto: graceandfamily.tumblr.com

In urma cu exact 60 de ani, in timpul Festivalului de Film de la Cannes, Grace Kelly, o frumoasa actrita care primise o nominalizare la Oscar si un Glob de Aur si care jucase in filme alaturi de Cary Grant, Clark Gable sau James Stewart, il intalneste pe Printul Rainier al III-lea de Monaco. El se afla, e drept, in cautarea unei potentiale printese, fiindca ajunsese la 35 de ani si, daca nu ar fi avut un mostenitor, Monaco devenea parte a Frantei. Iar Grace avea toate calitatile unei femei fatale: frumusete, stil si sex-appeal elegant. Afisa un zambet cuceritor si emana o dorinta aprinsa de protectie. Avea la randul ei nevoie de un barbat puternic. Intalnirea ideala, am putea spune. Fiecare a regasit in celalalt exact proiectia a ceea ce-si dorise dintotdeauna.

Sursa foto: pictureofelegance.blogspot.com

Flacara iubirii s-a aprins rapid, doar ca luni de zile au pastrat relatia doar prin intermediul scrisorilor, fiindca ea s-a intors in studiourile hollywoodiene, iar el, la indatoririle de la palat. Pana intr-o zi cand printul si-a luat inima in dinti si a trecut oceanul ca sa o ceara de sotie. In scurt timp, odata cu inceperea pregatirilor pentru nunta, Grace anunta ca paraseste studiourile si cariera pentru un palat, o alta tara si inima unui print. Se imbarca la bordul pachebotului Constitution, cu familia, domnisoare de onoare si cu zeci de bagaje.

Sursa foto: vam.ac.uk

Ajunsa la Monaco, e intampinata de peste 20.000 de oameni. Era 12 aprilie 1956. Reinier ii face o primire grandioasa, intampinand-o cu un iaht si cu o escorta de barci, elicoptere si avioane. Sase zile mai tarziu, Grace devine printesa de Monaco.

Mireasa perfecta

Sursa foto: kissthebride.biz

Rochia lui Grace a fost creata de Helen Rose, cea care a imbracat-o si in filmele "High Society" si in "The Swan". A fost o rochie scumpa, cadou de despartire din partea studiourilor de film pe care le parasise. Din matase si organza cusute manual, rochia a avut 800.000 paiete si 1.500 de perle si cristale. Uniforma pe care a imbracat-o la nunta printul Rainier a fost creata de el insusi.

Sursa foto: independent.co.uk

Cuplul a avut trei copii: Caroline, Albert – cel care conduce acum Principatul - si Stephanie. Din nefericire, pe 14 septembrie 1982, familia princiara monegasca traieste o mare drama. Aflata la volanul masinii sale si cu printesa Stephanie alaturi, Grace a suferit un atac cerebral, iar masina s-a prabusit de pe serpentinele Coastei de Azur.

In vreme ce copila s-a ales cu cateva zgarieturi, Grace a murit dupa 24 de ore. O poveste de dragoste care, la fel ca in filme, are un final neasteptat. De data aceasta, unul extrem de trist. Frumoasa printesa avea numai 52 de ani cand a disparut, lasand in urma nu doar o familie indurerata, ci si un intreg popor.

Sursa foto principala: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare