Iubiri celebre

#povesti iubire #laurence oliver #iubiri celebre #dragoste #vivien leigh

Vivien Leigh si Laurence Olivier. Cand dragostea creeaza dependenta

Una dintre cele mai tumultoase povesti de amor de la Hollywood s-a consumat intre Vivien Leigh si Laurence Olivier. Amandoi actori s-au cunoscut, cum altfel?, pe platourile de filmare. S-au indragostit atat de tare incat au devenit pur si simplu dependenti unul de celalalt.

 

Sursa foto: theguardian.com

Ea a ramas celebra pentru rolul Scarlett O’Hara din "Pe aripile vantului". El, pentru Hamlet. Insa tumultuoasa lor poveste de iubire a inceput in 1937, atunci cand cei doi actori au interpretat rolurile unor indragostiti in filmul "Fire Over England", scrie lefigaro.fr.

Sursa foto: deviantart.net

Vivien l-a cucerit pe Laurance cu ochii ei mari si sprancenele frumos arcuite, cu zambetul ei de pisica si cu gropitele din obraji. L-a impresionat atat de tare, incat vreme de trei ani si-au ascuns iubirea intrucat el era casatorit cu Jill Esmund. Si-au ascuns iubirea, dar si-au scris mult si si-au vorbit despre pasiunea mistuitoare. 300 dintre aceste misive sunt expuse acum la Victoria and Albert Museum din Londra.

Sursa foto: moniqueclassique.wordpress.com

Intr-o scrisoare nedatata, despre care specialistii sunt de parere ca ar fi putut fi redactata in 1938, Laurence Olivier ii vorbea actritei despre uriasa dorinta pe care o resimte fata de ea: "M-am trezit cu o dorinta furioasa pentru tine, iubirea mea. Dumnezeule, te vreau doar pe tine!".

Sursa foto: dailymail.co.uk

Intr-o alta scrisoare, la fel de plina de pasiune, Vivien Leigh ii spunea amantului ei: "Daca ne-am iubi doar cu trupurile noastre, cred ca tot nu ar fi suficient. Te iubesc mult mai mult de atat. Tot sufletul meu iti apartine". Laurence Olivier ii marturisea la randul sau: "Esti in mod constant in gandurile mele. Nu am trait pana cand nu te-am cunoscut pe tine".

Sursa foto: imgkid.com

In 1939, pe parcursul a trei luni deosebit de intense, cei doi actori si-au expediat 40 de scrisori. Devenisera dependenti unul de celalalt si asta reiesea din fiecare rand asternut pe hartie. "Dragul meu, iubirea mea te insoteste in fiecare clipa si stiu ca seara aceasta va fi triumfatoare pentru tine. Adorata ta, Vivien".

Sursa foto: imgkid.com

In 1940, Vivien Leigh si Laurence Olivier s-au casatorit oficial in California, avandu-i ca martori la ceremonie pe Katherine Hepburn si Garson Kanin. Au divortat dupa 20 de ani, in 1960. Ea n-a vrut sa divorteze de Olivier si a facut crize de nervi, scene si lesinuri, ba chiar a amenintat ca se sinucide. A continuat sa il iubeasca pana la moarte. Vivien a murit la 53 de ani, ucisa nu neaparat de dragoste, ci de alta pasiune nebuna, fumatul.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare