Iubiri celebre

#presedintele Kennedy #john Kennedy #povesti de dragoste #jackie kennedy #dragoste #iubiri celebre

Jackie si John F. Kennedy: dragoste, poligamie, tragedie

O ziarista talentata si, la momentul respectiv, cel mai puternic om al Planetei, Jacqueline si John F. Kennedy au format unul dintre cele mai indragite cupluri prezidentiale, asta in ciuda infidelitatilor de ambele parti.

Jackie Kennedy a fost eleganta, fermecatoare, distanta, ahtiata dupa lux si putere, dar extrem de inteligenta si de frumoasa. Asa este descrisa in numeroasele biografii, ale sale si ale presedintelui american, aparute pana acum.

Sursa foto: froufroulebleu.com

L-a intalnit pe senatorul Kennedy, pe vremea cand era o tanara jurnalista, la inceput de cariera. Unii spun ca l-ar fi dat gata cu intrebarea: "Exista o anumita varsta pentru a cuceri mandatul suprem?". S-au casatorit in 1953 si ea a fost cea care l-a sustinut, din umbra, pentru a ajunge, in 1961, presedinte al Statelor Unite. Se spune ca ea i-a scris discursurile cu care a ajuns la inimile americanilor. Este de notorietate marturisirea facuta de J.F. Kennedy, la prima vizita ca sef de stat in strainatate, cand le-a spus jurnalistilor: "Eu sunt barbatul care a insotit-o pe Jacqueline Kennedy la Paris".

Sursa foto: washingtonblade.com

Chiar daca isi iubea mult sotia si era mandru de aceasta, presedintele Americii nu i-a putut ramane fidel, poligamia sa fiind acceptata cu resemnare de Prima Doamna. Marilyn Monroe, Betty Grable, Sophia Loren, Jean Simmons sau Pamela Turnure sunt doar cateva dintre amantele fostului presedinte. Dar pentru ca Jackie iubea puterea, iubea luxul, banii de care avea parte din postura pe care o ocupa, aceea de sotie a presedintelui Americii, a trecut cu vederea toate aceste aventuri.

Sursa foto: jfklibrary.org

Desi a pozat in sotia perfecta, si ea si-a petrecut multe zile in afara familiei. Intr-una dintre biografiile sale se spune ca Warren Beatty, Paul Newman, Gregory Peck, Frank Sinatra si Marlon Brando s-au numarat printre cuceririle Primei Doamne. Cuplul Kennedy a avut doi copii, o fata si un baiat: Caroline si John.

Sursa foto: lefigaro.fr

Sfarsitul relatiei cu John F. Kennedy a fost unul tragic. In 1963, si-a vazut sotul asasinat chiar langa ea, in timp ce se aflau intr-o masina decapotabila, in vizita in Dallas, Texas. Nu s-a despartit nicio clipa de sicriul sotului ei, ramanand in istorie imaginea taiorului sau roz plin de sange. "Viata mea s-a terminat", repeta Jacqueline.

Sursa foto: executive-women.com

Cu toate acesta, dupa asasinarea lui John F. Kennedy, Jacqueline s-a casatorit, in 1968, cu magnatul grec Aristotel Onassis. Mariajul lor a durat pana in 1975, cand Onassis a murit.

Sursa foto principala: levo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului