Iubiri celebre

#iubiri regale #Regina Elisabeta si Printul Philip #Printul Philip #iubiri celebre #regina elisabeta a II-a #regina elisabeta

Iubirea unei regine. Povestea de dragoste dintre Elisabeta a II-a si Printul Philip

Pe 20 noiembrie 2017, regina Elisabeta a II-a, in varsta de 91, si prințul Philip, in varsta de 96 de ani, sarbatoresc 70 de ani de casnicie. Cei doi vor sarbatori evenimentul intr-o ceremonie restransa, alaturi de familie, la Castelul Windsor.


S-au logodit in secret si s-au casatorit din dragoste, ceea ce nu era chiar permis intr-o familie regala chiar si in secolul al XX-lea. Iubirea dintre Elisabeta a II-a, cea care avea sa devina Regina Marii Britanii, si Printul Philip, nu a fost lipsita de obstacole, dar a rezistat aproape 7 decenii.

1934. Lilibet, asa cum era alintata in copilarie Regina Elisabeta a II-a a Angliei, avea doar 8 ani, iar in timpul unei vizite la Colegiul Dartmouth, unde l-a insotit pe tatal sau, Regele George al VI-lea, l-a cunoscut pe Printul Philip. Era cadet pe atunci si fusese insarcinat sa o distreze pe mica printesa.

Cinci ani mai tarziu s-au intalnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Lilibet s-a indragostit iremediabil de tanarul ofiter Philip. A inceput insa razboiul, iar, pentru siguranta sa, familia regala a Marii Britanii a fost izolata la Castelul Windsor, din apropiere de Londra. Asta nu a impiedicat-o insa pe Elisabeta sa pastreze legatura prin scrisori cu printul inimii sale, desi acesta se afla pe front, ca ofiter in Marina Regala.

Iubire cu sacrificii

Sursa foto: ar15.com

Atat de mult se iubeau Elisabeta si Philip incat au decis sa se logodeasca in secret. Asta si pentru ca familia viitoarei regine nu vedea deloc cu ochi buni legatura dintre cei doi, mai ales ca Printul Philip nu era nascut in Marea Britanie, nu avea regat si nici o situatie financiara prea stralucita.

Sursa foto: pixshark.com

Totusi, la rugamintile insistente ale Elisabetei, parintii si-au dat acordul, iar cei doi s-au casatorit la 20 noiembrie 1947, in catedrala Westminster Abbey din Londra. Petrecerea, la care au fost invitate 2.000 de persoane, a avut loc la Palatul Buckingham.

Sursa foto: fridayfunfacts.com

Inainte de casatorie, Philip a renuntat la titlul de Print al Greciei si Danemarcei si a adoptat numele de familie al mamei sale britanice, devenind Locotenent Philip Mountbatten. Mai mult, el s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism. Regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteta Regala, apoi l-a numit Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth si Baron Greenwich.

Sursa foto: o.canada.com

Cuplul regal are patru copii, stranepoti, dar si stra-stranepoti.

Sursa foto principala: rus-img.com

Sursa foto: Hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii