Iubiri celebre

#iubiri celebre #povesti de dragoste #richard burton #elizabeth taylor #relatii #dragoste

Elizabeth Taylor si Richard Burton, povestea de dragoste a secolului XX

Iubirea dintre Elizabeth Taylor si Richard Burton, nelipsita de extravagante, despartiri, adulter si rasturnari de situatie, a fost numita "povestea de dragoste a secolului XX", dar cei doi au fost si condamnati de Vatican pentru "vagabondaj erotic".

Ea, una dintre cele mai frumoase femei din lume, cu ochii superbi, violet, aflata la a patra casatorie. El, un actor celebru, cu reputatie de playboy si de bautor inrait, insurat. S-au intalnit pentru prima oara in 1952, iar atractia dintre ei parea irezistibila.

Sursa foto: theredlist.com

S-au reintalnit insa 10 ani mai tarziu, la Roma, pe platourile filmului "Cleopatra". Predestinare, ar spune unii, daca ne gandim la circumstante. Richard Burton nu fusese cooptat pentru acest film, ci doar l-a inlocuit pe actorul Stephen Boyd, care parasise distributia. Primul lor sarut de pe ecran a durat atat de mult, incat regizorul a trebuit sa-i intrebe daca poate spune "taiati". Dar ei au continuat sa se sarute, scrie adevarul.ro. "Richard era robit de Elizabeth", spunea fratele mai mic al actorului, Graham Jenkins.

Lux si prieteni celebri

Sursa foto: mtv.co.uk

Povestea dintre Elizabeth Taylor si Richard Burton a devenit cea mai mediatizata relatie de dragoste din epoca. Relatia lor adultera a avut toate ingredientele unei iubiri intre staruri: paparazzi, iahturi, bijuterii scumpe, case in Londra, Gstaad, CĂ©ligny si Puerto Vallarta si prieteni celebri, precum familia Rothschild, Aristotel Onassis, printesa Grace de Monaco, Tito, ducele si ducesa de Windsor. Relatia lor adultera afisata public lor a provocat un scandal mondial, iar Vaticanul i-a condamnat pentru "vagabondaj erotic".

Sursa foto: ana-lee.livejournal.com

La 5 martie 1964 insa, Elizabeth Taylor a divortat de sotul sau de atunci, Eddie Fisher. Cu cateva luni in urma, Richard Burton divortase si el de sotia sa, Sybil. La cateva zile de la divortul actritei, pe 15 martie, cei doi s-au casatorit. Era a doua casatorie a lui Richard si a cincea casatorie a lui Taylor. Dupa 10 ani, i-a despartit dragostea lui Burton pentru alcool. N-au putut sta prea mult separati, iar 16 luni mai tarziu s-au recasatorit. "Poate ca ne-am iubit prea mult", spunea femeia cu ochi violet.

Sursa foto: popsugar.com

Richard era constient ca o ranea mult pe frumoasa lui sotie cu betiile lui nenumarate, stia ca o jigneste, iar cand era cuprins de remuscari, ii scria scrisori sau isi asternea gandurile in jurnal. "Sunt pe vecie condamnat de zei . Mi s-a dat focul, iar eu incerc sa-l sting. Focul, draga mea, esti tu", scria intr-una dintre epistole.

Sursa foto principala: movpins.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare