Dragoste

#marturisire iubire #scrisori romantice #scrisori de dragoste #iubire #dragoste

Topul celor mai frumoase scrisori de dragoste. Iata cat de romantic se marturisea iubirea!

Scrisorile de dragoste au disparut. Declaratiile de iubire se rezuma azi eventual la un SMS sau la un mesaj virtual. Pe vremuri, insa, cuplurile isi adresau scrisori lungi, in care dragostea era transpusa in cuvinte mestesugite.

In contextul lunii februarie, cunoscuta si drept luna iubirii, Daily Mail a realizat un top al celor mai frumoase scrisori de dragoste scrise de personalitati din toate timpurile.

Sursa foto: dailymail.co.uk

O epistola pe care cantaretul Johnny Cash i-a adresat-o sotiei sale, June Carter, in 1994 a fost votata drept cea mai frumoasa scrisoare de dragoste din toate timpurile.

"La multi ani, Printesa. Imbatranim si ne obisnuim unul cu celalalt. Gandim la fel. Ne citim gandurile. Stim ce vrea celalalt fara sa intrebam. Cateodata ne enervam unul pe altul. Poate ca, uneori, fiecaruia i se pare ca celalalt i se cuvine. Dar din cand in cand, cum se intampla azi, ma gandesc la lucrurile astea si-mi dau seama cat de norocos sunt sa-mi impart viata cu cea mai extraordinara femeie pe care am cunoscut-o", ii scria el la implinirea a 65 de ani.

Pe locul doi in topul preferintelor se numara misiva lui Winston Churchill (1874-1965) catre sotia sa, Clementin: "Draga Clemmie, in scrisoarea ta de la Madras mi-ai scris cateva cuvinte foarte dragi mie despre faptul ca ti-am imbogatit viata. Nici nu pot sa-ti spun cata placere mi-au facut, pentru ca ma simt covarsit de datoria fata de tine, daca in dragoste se poate vorbi despre «credite»".

Locul al treilea eate ocupat de o declaratie de dragoste a poetului John Keats catre Fanny Brown, scrisa in anul 1819: "Nu pot trai fara tine. Uit de orice lucru cu exceptia dorintei de a te vedea din nou. Viata mea pare sa se opreasca aici. Nu pot vedea mai departe. M-ai acaparat intru totul."

Sursa foto: businessinsider.com

Ernest Hemingway isi declara iubirea fata de Marlene Dietrich (1951): "Nu pot marturisi indeajuns cum de fiecare data cand mi-am pus bratele in jurul tau m-am simtit ca si cum as fi fost acasa."

Chiar daca nu fac parte din top, sa nu uitam scrisorile indragostitilor mioritici. Daca Mihai Eminescu ii scria Veronicai Micle in stilul sau pasional: "Oh, nesarutato, tare te-as mai saruta!", Calistrat Hogas se declara dependent de dragostea unei necunoscute: "Fara tine nu pot trai; fa cum stii, mangaie-ma din departare, vino, ramai, arunca-te in brate, fa tot ce vrai, ucide-ma...in mana ta cea mica sta cumpana intregii mele vieti; e a ta, fa cu ea ce vrai, eu nu pot, nu am dreptul decat de a fi martir".

Sursa foto: sonomachristianhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare