Dragoste

#dragoste #sfaturi #sfaturi dragoste

Top 5 cele mai nepotrivite persoane de la care sa primesti sfaturi in dragoste

Sprijinul si consilierea celor din jur este necesara uneori, cand traversezi vremuri tulburi in dragoste. In aceste momente, alege-ti cu grija acele persoane de la care sa primesti sfaturi in dragoste, intrucat te-ai putea alege cu povete nepotrivite, care sa te influenteze negativ.

Lumea este plina de "intelepti" dornici sa dea sfaturi si sa iti dicteze cum este bine sa procedezi in anumite situatii. In dragoste, insa, te poti alege cu idei insuflate de persoane nepotrivite, care sunt fie rauvoitoare, fie partinitoare si subiective. Iata cateva exemple in acest sens!


1. Prietenii instabili pe plan personal

Ai grija ce sfaturi urmezi de la prietenii instabili pe plan personal. Chiar daca nu au intentii rele, ei iti pot impune ceea ce lor li se pare benefic. Analizeaza cu atentie cum arata viata lor din punct de vedere intim si abia apoi valideaza-le indicatiile: s-ar putea ca amica ta libertina sau prietenul tau afemeiat sa nu cunoasca prea multe lucruri despre echilibrul unei relatii stabile!


2. Mama ta

Sigur, mama ta este singura in care poti avea incredere totala, deci este normal sa i te confesezi in anumite momente de cumpana. Ai grija, totusi, ce detalii ii dezvalui despre relatia ta de dragoste! Ea va fi mereu de partea ta si va avea tendinta sa isi blameze ginerele sau nora, oricat de multa vina ai avea si tu la un moment dat. Sfaturile mamei tale, in raport cu relatia ta intima, ar putea sa iti induca o viziune egocentrica asupra lucrurilor.


3. Protagonistii filmelor preferate

Recunoaste, ti s-a intamplat sa iti ramana in cap o replica a protagonistilor filmelor tale preferate, pe care sa o "rumegi" in capul tau si sa incerci sa o aplici in viata reala. Nu te ghida in dragoste dupa scenariul inventat de un alt muritor, la fel de supus greselilor si dezamagit de viata ca oricare dintre noi. Realitatea este cu totul alta!


4. Colegul de munca

Colegul sau colega de munca petrece suficient timp cu tine zilnic, incat sa cazi in tentatia de a-i dezvalui cateva lucruri personale despre tine. Ai grija, insa, cate detalii ii transmiti! Nu te cunoaste suficient, nu iti cunoaste partenerul, deci sfaturile sale nu pot fi pertinente. In plus, poate imprastia vorba prin birou!


5. Utilizatorii unui forum

Cea mai moderna cale de a primi un sfat este "scotocirea" subiectelor din forumurile de discutie online. Utilizatorii pot avea identitati fictive, varste mult mai mici decat pretind, iti pot lua peste picior problema sau te pot sfatui cu rele intentii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare