Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #nunta #casatorie

Teme de discutii cu el inainte de casatorie

Inainte de casatorie, entuziasmul amestecat cu emotiile si pregatirile de nunta iti pot rapi tot timpul si te fac sa fii atenta la orice altceva, mai putin la esential: ce vrea fiecare in viitor. Inainte de a spune "da", este important sa lamuresti cu partenerul de viata acele aspecte care vor juca un rol cheie in casnicia voastra.

Iata cateva teme de discutii cu el inainte de casatorie:


1 Problemele de azi, solutiile de maine


Unii oameni fac greseala sa vada casatoria ca pe o solutie la problemele lor. Daca pana acum nu a fost mereu langa tine cand aveai nevoie, nu te asteapta ca statutul de sot sa-l faca, brusc, mai atent sau mai responsabil. Gandeste-te care sunt problemele care exista acum si in ce mod ar putea fi rezolvate ele in casnicie. In unele cazuri, statutul de persoana casatorita nu aduce, in mod obligatoriu, solutia salvatoare.


2 Motivul real al casatoriei


Unele femei isi doresc mai mult ca orice pe lume sa se casatoreasca si nu ezita sa faca acest pas cand li se iveste ocazia. Barbatii pot accepta adesea o casatorie pentru ca au o relatie de multi ani cu cineva si li se pare firesc sa faca, intr-un final, acest pas. Nu in toate cazurile, insa, cei implicati iau in consideratie persoana alaturi de care decid sa-si petreaca viata. Discuta cu partenerul tau si asigura-te ca vrea sa se casatoreasca cu tine, asa cum esti, cu bune si cu rele. In multe cazuri de divort, cei doi se despart pentru ca intra din inertie intr-o casnicie si afla apoi ca nu se pot acomoda cu personalitatea celuilalt.


3 Copiii si rolul de parinti


Pare de la sine inteles, insa nu toate cuplurile discuta sincer despre copii inainte de casatorie. Copiii constituie o tema sensibila si oamenii stiu, de obicei, destul de clar daca si-i doresc cu adevarat sau nu. Cuplurile care descopera mai tarziu ca sunt in contradictoriu pe aceasta tema au conflicte prelungite care pot duce la divort, in final. Un partener nepregatit sa devina parinte, presiunea celuilalt de a avea un copil, sentimentul de vinovatie, toate acestea pot fi evitate daca se clarifica inainte de casatorie pozitia fiecaruia.


4 Relatia lui cu parintii


Specialistii in relatii atrag atentia asupra unui lucru ignorat de multa lume: in cuplu, partenerul de viata tinde sa adopte un comportament pe care l-a intalnit in casa parinteasca. "Esti exact ca maica-ta!", "Esti exact ca taica-tau!" se spune adesea. Afla cate ceva despre relatia viitorului tau sot cu parintii lui si despre ce fel de oameni sunt viitorii tai socri. In acest fel, vei sti mai clar la ce probleme sa te astepti.


5 Lamureste asteptarile reciproce


Inainte de casatorie, este extrem de important sa discuti cu logodnicul tau despre asteptarile pe care le aveti de la aceasta casnicie. Unii oameni au idei diferite despre viata de dinainte de casatorie si cea de dupa. Daca el isi imagineaza ca vei pune pe primul loc casa si familia, iar tu ai planuri mari de cariera, ar trebui sa clarificati acest aspect.


6 Amanunte neplacute din trecutul fiecaruia


Discuta deschis despre acele amanunte din trecutul fiecaruia dintre voi de care nu sunteti mandri. Poti intemeia o familie cu un barbat care in tinerete a repetat un an de facultate daca acum este o persoana cu o viata profesionala stabila. Daca, insa, in trecutul lui exista lucruri precum droguri, consum exagerat de alcool, infidelitati, acte de violenta, gandeste-te de doua ori inainte sa speri sa-l schimbi intr-un om mai bun.

Sursa foto: life123.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului