Dragoste

#iubire #te iubesc #dilema

Te iubesc dar nu te vreau

Credeam ca le-am auzit pe toate. Se pare insa ca nu. Acest concept de „ Te iubesc , dar nu te vreau” l-am aflat de curand de la cineva care are o astfel de gandire. Lucru care m-a pus putin pe ganduri si m-a facut sa ma intreb: Pana la urma, chiar exista asa ceva? Este posibil sa iubesti pe cineva, fara sa doresti sa te si implici intr-o relatie cu respectiva persoana?

Sa ne imaginam un scenariu:

Ea: Te iubesc...
El: Si eu, scumpa mea.
Ea: Atunci, hai sa fim impreuna!
El: Eee , asta nu se poate!!
Ea: Huh?! Pai cum asa?
El: Pai nu vreau sa am o relatie cu tine!
Ea: Dar ai zis ca ma iubesti??
El: Pai te iubesc!
Ea: Si atunci??
El: ...

Si atunci tacere...Pana la urma ce nu pricepi: ti-a zis ca te iubeste si ca nu te vrea? Unde-i problema?...

Daca ai sta putin sa rationalizezi lucrurile, ti-ai putea da seama ca baiatul nostru nu este mai mult decat un simplu manipulator dornic sa se joace cu sentimentele femeilor. Atunci ai putea pricepe poate ca toata iubirea pe care ti-o descrie el echivaleaza cu praful din ochi si ca intreg conceptul frazei lui de „te iubesc, dar nu te vreau” este fara sens.

Insa nu poti sa gandesti asa... ca doar nu-ti prea place sa recunosti ca te-ai indragostit de un barbat manipulator chitit sa-ti faca tie psihicul terci. Ca atare ca ce faci? Te afunzi din ce in ce mai mult intr-o nebuloasa condusa de o singura intrebare: „Ma iubeste, atunci de ce nu ma vrea?”.

Incearca insa sa iei si altfel lucrurile. Gandeste-te ca nu este suficient sa iubesti o persoana pentru a dori sa ai si o relatie cu ea. Omul in general  vrea sa stie ca relatia in care se baga ii aduce satisfactii pe mai multe planuri decat iubirea si fluturasii din cap. De exemplu, poate el are nevoie de un confort material, iar tu esti saraca si nu-il  poti oferi. Sau poate el doreste ca femeia pe care o va lua de nevasta sa fie mai infipta, independenta, puternica si tu nu esti, iar alta e. Sau poate iubeste prea mult burlacia si nu vrea ca tu sa i-o furi. Motivele pot fi multiple si tu nu prea ai ce sa-i faci. Decat sa te impaci cu situatia si sa incetezi din a-ti mai pune intrebari si a te mai invinovatii.

Intelege ca barbatii nu sunt ca femeile, romantici incurabili care vad dragostea ca fiind cartea de capatai  tocmai buna de disecat si analizat din scoarta in scoarta. Nu, barbatii au si alte prioritati. De altfel, o parte dintre ei nici nu pricep de ce atata stres si agitatie cu iubirea asta. In aceste conditii, cum de te astepti  sa-ti nteleaga tie marea dilema si sa ti-o mai si rezolve pe deasupra?

Iar daca asa stau lucrurile, pentru integritatea ta psihica, ar fi mai bine sa dai uitarii fraza „te iubesc, dar nu te vreau” si sa-l iubesti si tu cam tot pe atat pe cat te iubeste el pe tine. Nu-ti spune nimeni sa-l uiti sau sa-l urasti. E prea dificil. Dar ce zici de ideea de a-l fereca bine intr-un sertaras drag sufletului tau pe care sa-l deschizi doar atunci cand te chinuie intrebarea aia obsesiva. Iar, intre timp, cauta-ti si pe cineva care nu numai sa te iubeasca ci sa te si vrea langa el.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

foto : www.leloveimage.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare