Dragoste

# ce sa nu faci # cum treci peste #infidelitate #inselat

Te-a inselat? 10 lucruri pe care sa NU le faci daca ai trecut prin aceasta experienta

Partenerul ti-a fost infidel, suferi si te intrebi cum poti trece peste situatie, evitand-o pe viitor. A fi inselat este o experienta dureroasa, dar, daca vei evita catava greseli, vei fi cu un pas mai aproape de vindecare.

Nu incerca sa te razbuni

Actiunile distructive si razbunatoare nu duc la nimic bun si pot avea consecinte financiare neplacute. Daca vei ramane blocat in postura de persoana tradata, iti va fi greu sa te vindeci, iar razbunarea iti ofera satisfactie doar pe moment si nu aduce nimic bun pentru viitor, complicand lucrurile si mai mult.

Nu ramane blocat in dezamagire

Este firesc sa te simti tradat si sa ai nevoie de timp pentru recuperare, dar nu uita ca aceasta situatie este trecatoare si nu te defineste. Viata ta nu s-a terminat, asa ca poti sa te ridici si sa mergi mai departe. Priveste acest ecveniment ca pe o sansa pentru a incepe ceva nou, poate mai frumos.

Nu te victimiza

Cu siguranta nu ai meritat sa fii inselat, dar este posibil sa fii gresit si tu pe undeva. Nu juca rolul victimei pentru ca asa vei ajunge curand sa te simti neputincios si vei inrautati situatia. Stima de sine va scadea si iti va fi dificil sa iti reiei viata intr-un mod care sa iti aduca implinire.

Nu-i implica pe cei mici in ceea ce s-a intamplat

Daca ai copii, fa tot posibilul sa ii tii la distanta de ceea ce se intampla. Situatia trebuie sa ramana doar intre parteneri, fara a-i face partasi pe copii, care pot ajunge in situatia ingrata in care sa simta ca trebuie sa aleaga intre parinti. Ofera-le strict informatiile necesare, asigurandu-i ca toata lumea va supravietui acestei situatii.

Nu lasa pe altcineva sa decida pentru tine daca vei pleca sau nu

Este numai alegerea ta daca vei decide sa ramai in acea relatie si sa ii dai o sansa, sau daca ii vei pune punct. Sunt relatii care pot rezista dupa o inselaciune, dar nu este simplu.

Nu ignora ceea ce s-a intamplat

Faptul ca alegi sa ignori infidelitatea partenerului nu va rezolva problema si nu te va duce prea departe. Acest lucru nu poate decat sa lase relatia pe un teren miscator pe care se vor construi multe resentimente si frustrari care vor exploda si mai urat.

Nu incerca sa readuci lucrurile in stadiul in care erau inainte

Pentru a putea merge mai departe si a avea o relatie puternica si sanatoasa, ceva trebuie sa se schimbe. Concentreaza-te pe construirea unei relatii mai implinite folosind lectia invatata si mergi mai departe, fara a privi prea mult in urma.

Nu renunta la terapie

Consilierea terapeutica dupa o infidelitate te poate ajuta sa intelegi mai bine ceea ce s-a intamplat si de ce. Totodata, te poate ajuta sa comunici mai bine si sa procesezi sentimentele de vinovatie, rusine, furie, dezamagire, etc.

Nu te neglija

Infidelitatea partenerului este o trauma care te poate aduce in stadiul in care poti uita sa mai ai grija de tine, ceea ce iti poate afecta negativ mintea si corpul. Pentru a preveni aceste efecte negative, tine minte ca ingrijirea de sine este esentiala si doar asa poti lua decizii rationale.

Nu cauta sa grabesti procesul de vindecare

Ai rabdare cu tine si acorda-ti tot timpul necesar pentru vindecarea emotionala. Doar asa iti vei da seama ce ai de facut in continuare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare