Dragoste

#sex #ex #fost #iubit #dragoste

Sex cu un ex

Sexul cu un fost iubit poate fi o experienta placuta si revitalizanta pentru tine. In acelasi timp insa, poate atrage dupa sine o serie de complicatii care te fac sa te intrebi daca merita cu adevarat sa te bagi sau nu.

Fostul tau iubit e din nou singur si iti da de inteles ca ar vrea sa mai incercati o data. Tu tocmai ce ai iesit dintr-o relatie dureroasa,  esti vulnerabila si iti este frica sa nu te pripesti. Ca atare, pentru a fi sigura dinainte daca merita sau nu sa faci sex cu fostul tau iubit,  nu ar fi mai bine sa faci o lista “Pro” si “Contra”?

 

Pro

 

Atunci cand treci printr-o despartire dureroasa, imaginea de sine sufera modificari drastice. Dupa ce petreci foarte mult timp cu o persoana alaturi de care imparti totul, cand aceasta dispare ai tendinta sa te simti pierduta si sa nu te mai recunosti. Sexul cu fostul tau iubit, indiferent de ce intentii are acesta, iti poate da senzatia de regasire.

Pe langa asta nu trebuie sa-ti faci griji ca nu veti fi compatibili din punct de vedere sexual. Pana la urma el te cunoaste cel mai bine, stie cum sa te atinga si sa te duca pe culmile placerii. Sexul este familiar si la indemana.

Din punct de vedere emotional, sexul cu fostul tau iubit iti poate aduce mai multa satisfactie decat cel cu un strain. Sexul cu un strain iti poate aduce doar exaltarea necunoscutului. In ceea ce-l priveste pe fostul tau iubit insa, se imbina cunoscutul cu necunoscutul. Te simti in siguranta pentru ca-l cunosti dar in acelasi timp te tot intrebi “daca s-a schimbat in vreun fel”, lucru care iti trezeste interesul.

Sexul cu fostul iubit este practic si pentru ideea ca nu mai trebuie sa o iei de la capat. Nu e nevoie de impresionarea celuilalt si de folosirea diverselor tertipuri de recucerire specifice primelor intalniri. Nu ai inhibiti si nu te simti constransa de ceva. Poti de exemplu sa-l suni si la doua noaptea sa-I spui ca ai chef de el fara sa pari disperata. In ceea ce priveste sexul cu fostul tau prieten nu trebuie sa existe mustrari de constiinta si sa te intrebi secunda de secunda cum te percepe el.

Mai mult decat atat, in cazul in care mai ai inca sentimente pentru el, te poti gandi la o posibila impacare. Fiind din nou intimi, poti realiza ca relatia voastra ar mai avea ceva de spus. Incearca insa sa nu-ti faci un scop din lucrul acesta. Nu folosi sexul ca pe o strategie de impacare cu un fost pentru ca sunt si sanse de a fi dezamagita.

 

Contra

 

Este foarte posibil sa nu aveti aceleasi scopuri. De exemplu, tu sa incerci prin sex sa-l recuceresti si el sa vrea tot prin sex sa se razbune pe tine sau pe o alta tipa. Tocmai de aceea, pentru a nu ramane cu sechele ulterior, vorbiti  deschis inainte despre ce vreti exact. 

Dupa ce lamuriti aceasta problema si in continuare vreti sa faceti sex trebuie sa fiti pregatiti pentru momentul de a doua zi. Trebuie sa te astepti sa plece dimineata si sa nu se mai intoarca niciodata sau sa nu mai vrea sa plece deloc.

Atunci cand te decizi sa faci sex cu un fost iubit doar pentru distractie si nimic mai mult trebuie sa ai in vedere si rasturnarile de situatie. Este necesar sa anticipezi faptul ca sentimentele sau ale tale pot renaste sau ca acestea pot fi doar rascolite si intoarse impotriva voastra. Pana la urma nu vrei sa se repete istoria, nu?

Tu ce experiente ai avut in ceea ce priveste sexul cu un ex?

 

Foto : www.collegecandy.files.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului