Dragoste

#cuplu #relatie #comunicare #semne #incredere #comportament #cearta

Semne ca relatia voastra nu mai merge

Cercetatatorii de la Universitatea din Washington au descoperit care sunt primele semne ale unei relatii care nu mai merge. Exactitatea studiilor este atat de mare incat au reusit sa identifice relatiile care se confruntau cu probleme cu o precizie de aproximativ 90%. Criteriile indicate de acestea vor sa traga un semnal de alarma si sa ii determine pe indragostiti sa reflecteze din timp asupra situatiei.

 

Va certati din orice

Fiecare relatie se confrunta cu certuri la un moment dat. Majoritatea cuplurilor reusesc sa treaca peste ele si sa isi recapete buna-dispozitie. Insa voi simtiti ca deja nu puteti sa cadeti de acord asupra lucrurilor banale, si asta se intampla din ce in ce mai des. Daca partenerul tau este cel care incepe de cele mai multe ori cearta, poate cauta de fapt un pretext pentru a va desparti.

Nu mai petreceti atat de mult timp impreuna

Atat tu, cat si partenerul tau, preferati sa va petreceti timpul in compania prietenilor. Inventati tot felul de scuze pentru a va gasi activitati in alta parte decat mediul vostru, iar atunci cand stati impreuna, timpul pare sa curga zi de zi la fel, fara sare si piper. Te simti bine atunci cand, in sfarsit, partenerul tau si-a gasit altceva de facut care nu necesita compania ta? Atunci fii atent, este unul dintre semnele care anunta ca relatia voastra nu merge prea bine.

Nu te mai suna atat de des cum o facea

Vorbeati ore in sir la telefon si nimic nu parea sa va faca sa puneti receptorul jos. Cutia de mesaje era plina cu sms-uri romantice si nu pareai sa fii deloc deranjat de faptul ca nu mai aveai timp de prieteni sau de activitatile tale. Acum, conversatiile la telefon se rezuma la informatiile de baza sau evitati chiar sa mai raspundeti, sub pretextul ca nu ai sau nu are chef. Ti s-a intamplat sa iti inchida telefonul sau te-a rugat sa nu il/o mai suni? Incearca sa afli daca intr-adevar il suni intr-un moment nepotrivit sau ceva nu mai este asa cum era.

Nu reusiti sa mai comunicati

Petreceti foarte mult timp impreuna, dar nu reusiti sa gasiti un subiect comun. Intre voi se instaureaza linistea, si iti aduci aminte cum radeati inainte de toate nimicurile sau cum nu va mai saturati unul de prezenta celuilalt. Ar fi bine sa nu tii toate astea pentru tine si sa ai o discutie serioasa si cu partenerul tau.

Esti ultimul care afla

In ultimul timp, partenerul tau evita discutiile despre viata personala, profesionala, si notatile trebuie sa le afli de la prieteni sau familie. Daca inainte venea la tine cu entuziasm si iti povestea pana si cel mai banal lucru, acum conversatiile dintre voi s-au rarit, sau nu mai aveti chef sa va ascultati. Ar trebui sa vezi in acest fapt un semnal de alarma si sa iei masuri, daca vrei sa iti salvezi relatia.

Lipsa intimitatii

Stabilitatea si relatiile de lunga durata poate ca iau din acea pasiune nebuna de la inceputul unei relatii, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa va bucurati de momentele de intimitate. Viata voastra sexuala merge in declin, preferi sa eviti subiectul sau nu iti face placere atunci cand te afli in bratele partenerului. Discutati serios despre acest aspect, mai ales ca sexualitatea joaca un rol decisiv in viata unui cuplu.

Schimbari de comportament

In ultimul timp, partenerul tau se aranjeaza mai mult decat obisnuia sa o faca. Nu iese din casa fara sa fie la patru ace. Asta nu inseamna neaparat ca are pe altcineva. Poate a decis ca o schimbare a garderobei il va face sa se simta mai bine. Dar este la fel de posibil sa incerce, inconstient, sa fie atragator pentru cei din jur. Incearca sa afli care este motivul acestei schimbari si sa ai o discutie deschisa cu acesta.

Cauti incurajari

Simti nevoia sa auzi de la prieteni ce cuplu minunat alcatuiti tu si partenerul tau? Le povestesti tot timpul cat de bine va simtiti voi doi impreuna, dar , de fapt, stii ca este doar de fatada? Ii intrebi pe prietenii tai ce cred ei despre relatia ta? Incearca sa nu mai cauti parerile celorlalti si sa anlizezi tu situatia. Poate ca e momentul sa ai o discutie serioasa pe aceasta tema si cu partenerul tau.

Lipsa de incredere

Nu mai ai incredere in partenerul tau. Tu, sau amandoi, sunteti constant suspiciosi in ceea ce va priveste. Va urmariti miscarile si relatiile cu ceilalti si oricand poate izbucni o cearta intre voi. Este posibil sa te confrunti cu un partener gelos. Daca nu este cazul, atunci intrebati-va daca relatia voastra merge pe calea cea buna.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare