Dragoste

#compromis # relatie sortita esecului #scuze penibile #dependenta de partener

Scuze penibile pentru a ramane intr-o relatie sortita esecului

Esti intr-o relatie nepotrivita, pe care ar fi trebuit sa o inchei de foarte mult timp, insa nu incetezi sa cauti calitati inexistente partenerului tau pentru a te convinge ca este jumatatea ta. Nu faci decat sa amani inevitabilul de a o lua pe drumuri separate. Iata cateva scuze jenante folosite frecvent pentru a tine cu dintii de o relatie sortita esecului, in capcana carora este bine sa nu cazi!

Are o personalitate frumoasa si are grija de mine

Se poarta frumos cu tine, este grijuliu si nu ezita sa iti faca toate mofturile, dar simti ca nu te mai atrage si ca nu il mai iubesti ca in trecut. Totusi, alegi sa faci compromisul de a ramane in relatie, pentru confortul emotional si spiritual pe care ti-l ofera. Si cu fericirea ta cum ramane?

Vine vacanta si nu vreau sa fiu singur

Sarbatorile importante de peste an si vacantele sunt doua dintre motivele care te pot determina sa continui relatia. Nu vrei sa ramai singur in preajma sarbatorilor sau sa mergi in vacanta singur, insa in cazul in care convietuirea cu partenerul nu te mai implineste din niciun punct de vedere, s-ar putea sa nu faci decat sa-ti ruinezi vacanta.

Sexul este foarte bun

Se tot vehiculeaza cum ca sexul este 80% din succesul unei relatii si ca este ceea ce tine uniti doi parteneri intr-un cuplu. Iar daca performantele sexuale ale partenerului sunt impresionante, cu siguranta reprezinta un motiv pentru a ramane captiva in mrejele acelei relatii. Insa stii prea bine ca fericirea nu sta in sex de buna calitate, ci in linistea spirituala si confortul emotional pe care partenerul ti le ofera zilnic.

Nu vreau sa ma intorc in casa parintilor/in chirie

Confortul locativ pe care ti-l ofera partenerul cantareste foarte mult in decizia de a ramane impreuna cu el. Nu vrei sa revii in casa parintilor sau mai rau, sa fii nevoita sa scoti bani din buzunar pentru chirie si sa stai cu un necunoscut. Dar oare merita compromisul?!

Nu este mai rau decat altii/Toti sunt la fel

Rau cu rau, dar mai rau fara rau - probabil ca acesta este principiul dupa care te ghidezi in decizia de a ramane intr-o relatie nepotrivita. Esti dependenta de el si ii gasesti tot timpul scuze la comportamentul neagreabil sau la defectele care deterioreaza relatia, motivand ca, oricum, toti sunt la fel sau ca altii sunt chiar mai rau decat el. Retine insa ca exista si persoane mai bune decat actualul tau partener, nu doar mai rele!

Sursa foto: Otramedicina.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului