Dragoste

#scrisori de dragoste #sondaj #dragoste

Romanii inca mai scriu scrisori de dragoste! "Ritmul de viata alert nu poate invinge romantismul"

26 septembrie este Ziua Scrisorilor de Dragoste. Daca te numeri printre persoanele care credeau ca moda scrisorilor a apus, te inseli amarnic. Potrivit unui sondaj realizat de echipa sentimente.ro 80% din barbatii singuri recunosc ca au scris scrisori de dragoste, insa doar doua treimi dintre ei au primit si un raspuns pe masura. Ei si-au marturisit sentimentele, dar si-au luat si angajamente, considerand ca un astfel de gest poate da un imbold semnificativ relatiei.

 

Sondajul realizat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Scrisorilor de Dragoste, sarbatorita anual pe 26 septembrie, arata ca romanii, desi singuri, sunt niste romantici. In cazul femeilor, 85% din cele care au scris scrisori de dragoste au si primit la randul lor astfel de ravase. Acestea le considera importante nu doar la inceputul relatiei, cum cred cei mai multi barbati, ci si cand povestea de dragoste s-a mai asezat. Astfel peste 55% din respondente considera ca scrisorile de dragoste mentin flacara aprinsa, prin urmare si-ar dori sa primeasca mesaje de amor mai des.

De asemenea, 80% din respondenti, indiferent de sex, considera scrisorile de dragoste un gest romantic, care se potriveste oricui, indiferent de varsta. Doar 3,4% le considera ridicole, iar 15% recunosc ca ar prefera mai degraba sa le primeasca, dar nu sa si raspunda cu acelasi gest partenerului. Barbatii cred in proportie mai mare ca o scrisoare de dragoste ajuta la inceputul relatiei (52%), drept pentru care aleg ca mesajul sa contina o nu doar exprimarea sentimentelor, ci si luarea unui angajament. Totodata, 10% aleg sa descrie momente din intimitate, in timp ce femeile sunt mai pudice si doar 1% ar scrie despre un asemenea subiect.

"Dincolo de raspunsurile standard, am observat ca multe persoane au elaborat: in scrisorile de dragoste se exprima in versuri, vorbesc despre visurile lor, dar in acelasi timp spun ca isi doresc foarte mult ca sentimentele sa fie reciproce. Este reconfortant sa observam ca, indiferent de varsta, de statutul social, de eventualele esecuri in dragoste avute, romanii singuri isi doresc sa isi exprime sentimentele, ca pe vremuri, prin scrisori. Este clar ca nici macar ritmul de viata alert nu poate invinge romantismul", a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte co-fondator Sentimente.ro.

Cel mai mult apreciaza valoarea unei scrisori de dragoste persoanele peste 50 de ani, in timp ce cei mai multi romantici vin din domenii precum administratie, marketing, vanzari, secretariat, invatamant/educatie sau domenii artistice.

Sondajul Sentimente.ro a fost realizat online in perioada 17-23 septembrie, pe un esantion de 1.003 persoane, membri ai site-ului de dating. Varsta respondentilor a fost cuprinsa intre 18 si 79 de ani, cu o medie de 45 de ani, 65% barbati si 35% femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare