Dragoste

#sarcini #altruism #afectiune #obiceiuri #relatie #ponturi

Relatia perfecta in 7 zile: planul renuntarii la obiceiurile proaste in cuplu

Obiceiurile proaste in cuplu pot sa apara, in timp, pana si intre cei mai compatibili indragostiti. Timpul este neiertator in fata capacitatii omului de a fi la nesfarsit tolerant, spontan si entuziast, de aceea relatia perfecta devine deseori un vis. Cu toate acestea, 7 zile sunt suficiente pentru a reveni la frumusetea inceputului unei relatii de dragoste.

Oricat de puternice ar fi radacinile prinse de monotonie intr-un cuplu de cursa lunga si oricat de multe ar fi obiceiurile proaste deprinse de doi parteneri, relatia perfecta este intotdeauna la indemana ta.

Ziua 1

Ziua buna se cunoaste de dimineata. Pune-ti ceasul sa sune cu 30 de minute mai devreme, fa o cafea aromata si intoarce-te in pat, langa partenerul tau. Trezeste-l cu mangaieri si un sarut pe frunte, apoi spune-i ca vrei sa iti incepi ziua langa el, cu putina afectiune, fara sa te mai grabesti spre serviciu.

Ziua 2

Fa-l fericit prin a prelua o sarcina de care se ocupa de obicei partenerul tau. Sharon O'Neil, psihoterapeut si autoarea cartii "A Short Guide To Happy Marriage", spune ca oamenii din cupluri solide se gandesc mereu la moduri prin care sa usureze viata celuilalt. Un singur act altruist din partea ta ii va insufla celuilalt dorinta de a reactiona si el pozitiv, drept rasplata.

Ziua 3

Planuieste in avans modul in care sa va petreceti weekendul. Organizeaza lucrurile de rezolvat, astfel incat sa le poti termina pe toate pana la ora "X", cand va propuneti sa mergeti in oras, la un concert sau la o piesa de teatru, orice va poate relaxa si scoate din rutina.

Ziua 4

Cand sunteti amandoi acasa, scoate din priza orice aparat care va poate acapara atentia (TV-ul, computerul etc) si inchideti telefonul. Petreceti timp de calitate impreuna, discutand si ascultandu-va reciproc, la fel ca in perioada in care v-ati cunoscut.

Ziua 5

In acelasi spirit de "iti ofer toata atentia mea", fa o lista cu lucrurile frumoase pe care le-a facut partenerul tau pentru tine si multumeste-i pentru ele.

Ziua 6

Dupa cele 5 zile de apropiere, urmeaza o mica pauza, care sa va ofere putin spatiu si sa va dea ocazia "sa vi se faca dor". Propune-i o zi pe care sa o petreceti fiecare dupa bunul plac, dar departe unul de celalalt, pana la ora 22 seara.

Ziua 7

Iesiti la o intalnire romantica si comportati-va de parca abia v-ati cunoscut. Dupa cina la lumina lumanarilor si flirtul implicat, inchiriati o camera de hotel si faceti dragoste ca la inceput. Va veti simti apoi, cu adevarat, ca aveti relatia perfecta!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului