Dragoste

#optimism #flirt #adulter #control #casnicie #zambete #divort

Obiceiuri proaste care iti distrug casnicia

Fiecare persoana are obiceiuri proaste in cuplu, pe care fie nu le constientizeaza, fie nu vrea sa renunte la ele. De multe ori, auzi experti spunand ca, atunci cand iti alegi partenerul de viata, trebuie sa il accepti cu bune si cu rele, insa nimeni nu-ti spune care este limita, pana cand trebuie sa suporti gesturi sau comportamente care nu-ti plac la partenerul tau. Sunt cateva obiceiuri proaste care, in timp, pot distruge o casnicie solida. Din fericire, cu putin efort si perseverenta, aceste obiceiuri pot fi reparate inainte de a ajunge intr-un "stadiu terminal".

Nu zambesti aproape niciodata

Conform unui studiu din 2010, realizat de psihologii de la Universitatea DePauw, din Indiana (SUA), zambetul partenerilor joaca un rol important intr-o casnicie, deoarece sugereaza optimism, bucurie si atitudine pozitiva. Persoanele care zambesc mult atunci cand sunt in preajma sotilor transmit o stare de bine care este contagioasa si, astfel, mentin aromonia in casnicie.

In schimb, daca esti genul de persoana care nu zambeste niciodata si este mereu morocanoasa, ai sanse mari sa-ti distrugi casnicia cu acest obicei prost. Cine si-ar dori sa traiasca toata viata langa o persoana care atrage energii negative prin atitudinea pesimista?

Nu ai un mecanism de protectie a casniciei

Chiar daca esti casatorit, acest lucru nu inseamna ca nu ai flirtat cu alte persoane de sex opus. Daca stii sa te rezumi doar la ocheade, lucrurile nu sunt chiar atat de grave, insa daca nu dispui de un mecanism de protectie a casniciei si iti faci un obicei prost din flirt, seductie si chiar adulter, ai sanse mari sa iti distrugi casnicia.

Mai devreme sau mai tarziu, vei deveni dependent de relatiile extraconjugale, iar acest obicei prost se incheie, in general, cu un act pe care scrie "divort".

Ingradesti libertatea celuilalt

Barbatii simt din cand in cand nevoia de a iesi cu baietii la meci, asa cum femeile vor sa iasa cu prietenele la shopping. Casnicia nu ar trebui sa fie o piedica in desfasurarea acestor activitati placute, insa ele pot semana panica si gelozie in cuplu.

"Cum adica iesi cu fetele? Nu, stai aici langa mine!", "Iubitule, stiu ca esti la meci, dar ti-am trimis acest SMS ca sa vad ce faci" sunt doar doua exemple de atitudini nepotrivite care pot distruge casnicia, deoarece ingradesc libertatea celuilalt si, la drept vorbind, fiecare vrea sa ia din cand in cand o gura de aer proaspat, asa ca nu te transforma intr-o persoana obsedata de control, daca vrei sa-ti salvezi mariajul.

Sursa foto: vanns.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului