Dragoste

#neintelegeri in cuplu #psiholog

Neintelegerile din cuplu isi pot gasi rezolvarea la psiholog

Natura umana prezinta o serie de aspecte mai delicate ce ii evidentiaza destul de mult vulnerabilitatea si sensibilitatea. Poate fi extrem de dificil ca anumite situatii mai complicate sa fie gestionate corespunzator de cel ce sufera de acea problema, astfel ca agravarea lor va face ca, la nivel psihic, sa se produca o stare mai neplacuta.

 

Pe baza acestor considerente a aparut tot mai mult nevoia de a se realiza diverse vizite la psiholog in functie de problemele specifice, lucru indicat si de specialisti. Traumele sau neplacerile pe care le putem suferi de-a lungul vietii pot fi de natura multipla, insa exista si anumite imprejurari cand vizita la psiholog nu trebuie sa aiba rolul de a vindeca o durere, ci chiar de a repara sau remedia o chestiune ce prezinta un caracter mai delicat la un moment dat. In acest sens, putem vorbi despre problemele ce se ivesc in viata de cuplu.

Relatia dintre doua persoane poate fi extrem de fragila in functie de temperamentele celor implicati. De asemenea, survenirea unei probleme poate face ca intreaga situatie sa atarne de un ultim fir de ata. Pentru ca solutionarea sa fie cat mai simpla si cu adevarat productiva, este esential ca dorinta de continuitate sa existe din partea amandurora.

Astfel de probleme pot sa ia nastere din varii motive, iar complexitatea lor poate deveni o provocare chiar si pentru psiholog, in anumite cazuri. Insa cele mai frecvente imprejurari de acest gen apar din cauza unor subiecte care sunt comune pentru multe neintelegeri in cuplu.

Reprosurile, nemultumirile si frustrarile

In familiile in care au luat nastere astfel de conflicte, poate fi destul de periculos, desi nu pare. Din plan extern, este vizibil faptul ca nu exista vreo forma de agresiune fizica sau vreo fapta iesita din comun din partea unuia dintre cei doi, insa intregul conflict se desfasoara mai mult tacit.

De cele mai multe ori, acestea apar atunci cand unul dintre parteneri incepe sa scoata la lumina lucruri din trecut, facand din acestea motiv de repros sau atunci cand tot unul dintre acestea incepe sa realizeze ca se simte mai putin fericit sau regreta anumite sacrificii facute pentru binele relatiei.

Cuplurile care incearca sa se orienteze catre un psiholog Bucuresti sau din orice alt oras din tara au ocazia de gasi un suport profesional in materie de astfel de situatii, care sa ii ajute sa depaseasca problema.

Aspecte legate de infidelitate

O astfel de situatie se poate desfasura pe doua planuri, respectiv unul real, in care a existat o forma de infidelitate si unul in care exista anumite suspiciuni legate acest fapt. Indiferent de situatie, de cele mai multe ori, acest lucru ajunge sa fie distrugator pentru relatie.

Inselarea increderii intr-o relatie reprezinta o problema foarte complicata pentru ca deschiderea din partea celui ce i-au fost incalcate asteptarile se face mult mai greu. Iar in astfel de situatie, sentimentele nu pot fi singurul sprijin in ceea ce priveste impacarea.

Viciile

Odata ce unul dintre parteneri a dobandit anumite vicii care fac parte din cele distructive, neintelegerile devin tot mai frecvente si tot mai intense. Consumul de alcool ori alte substante, precum si jocurile de noroc sunt cel mai des intalnite si sunt, totodata, considerate ca fiind printre cele mai periculoase.

Efectele nu se rasfrang doar asupra comportamentului, ci si a sanatatii sau a economiilor, lucru care face ca grijile sa sporeasca de cealalta parte, pana la un moment in care apare neputinta.

Un psiholog poate sa ofere sfaturi de calitate si care sa fie insemnate, da mai ales poate gasi cauza care a determinat si aparitia respectivului viciu. Cu implicarea celor doi parteneri de cuplu, cunostintele si modul de operare al psihoterapeutului pot readuce linistea si armonia in viata acestora.

Problemele financiare

Desi, reprezinta una din situatiile cel mai putin placute, este destul de frecventa. In multe cazuri de acest fel, vina nu apartine niciunuia dintre cei doi parteneri, ci pur si simplu este un aspect al vietii cu care multe familii se confrunta. In schimb, gestionarea neadecvata si modul gresit in care se tot fac reprosuri din acest motiv determina o ruptura. Este important ca cei implicati sa nu renunte la relatia pe care o au doar pentru o imprejurare temporara si sa caute pe aceasta cale o solutie sau un ajutor pertinent.

Insatisfactiile si nemultumirile in viata amoroasa iau nastere in diverse moduri. Nicio decizie nu poate fi considerata simpla, respectiv, nici cea de a abandona, dar nici cea de a continua, insa cautarea unei modalitati care sa poata face posibila remedierea relatiei poate fi cea mai corecta solutie. Iar pentru acest lucru, un psiholog iti poate fi de cel mai mare ajutor, prin capacitatea lui profesionala de a clarifica si armoniza astfel de aspecte.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare