Dragoste

#depresie #muzica #esec in dragoste #muzica trista #efect terapeutic

Muzica trista te ajuta sa treci mai usor peste un esec in dragoste

Contrar studiilor din trecut, muzica trista nu iti accentueaza si mai mult depresia prin care treci atunci cand suferi o dezamagire in dragoste. Potrivit cercetarilor recente, se pare ca melodiile triste si siropoase te pun fata in fata cu ceea ce simti cu adevarat si contribuie mai mult la vindecarea inimii frante decat cele optimiste si pline de voie buna.

Cui pe cui se scoate: Starile negative se depasesc mai usor cu melodii triste

Studii din trecut sustineau ca, atunci cand treci printr-o pasa proasta sau printr-o dezamagire in dragoste, trebuie sa te concentrezi doar pe lucruri pozitive: muzica, filme, carti optimiste etc., care sa-ti ridice moralul si sa-ti redea speranta.

Cercetari noi, citate de Huffingtonpost.com, au scos insa la iveala faptul ca depresia aparuta in urma unei despartiri poate fi vindecata prin ascultarea unor melodii triste, in acord cu starea pesimista sau negativa experimentata de o persoana care trece printr-o astfel de situatie.

Cercetarile publicate in "Journal of Consumer Research", in 2013, evidentiaza faptul ca oamenii aleg muzica pe care o asculta in functie de starea de spirit pe care o au.

Persoanele care au fost parasite sau trec printr-o dezamagire in dragoste au tendinta de a alege melodii triste si pesimiste, in acord cu starea proasta pe care o au. Acestea pot avea un efect terapeutic asupra depresiei mai mult decat ar face-o un sfat bun din partea unui prieten sau o melodie plina de speranta.

Chan Jean Lee, doctorand la Scoala de Business Kaist din Seoul, Coreea de Sud, a declarat, in cadrul studiului, ca muzica pe care o preferam arata cat de sociali suntem in anumite perioade ale vietii. Alegerile muzicale pe care le facem si melodiile care ne plac cel mai mult sunt influentate de felul in care suntem tratati de ceilalti.

Concluzia studiului este ca nu trebuie sa lupti contra preferintelor si sa te fortezi sa asculti piese care nu iti sunt de ajutor. Trebuie sa alegi intotdeauna muzica care se potriveste cu starea de spirit pe care o ai la momentul respectiv, intrucat este cea care te "intelege" cel mai bine, la un nivel mult mai profund decat ar face-o un prieten sau o ruda apropiata.

In plus, melodiile triste, ale caror versuri evidentiaza situatia dramatica prin care treci in dragoste te ajuta sa-ti intelegi mai bine sentimentele si sa depasesti mai usor esecurile din viata ta amoroasa.

Sursa foto: aprilistaa.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare