Dragoste

#mariaj #nunta #casatorie #cerere in casatori

Motive pentru care nu te-a cerut de sotie inca

Atunci cand intarzie, cererea in casatorie devine dintr-un vis frumos si o aspiratie un motiv de stres, indoieli, intrebari si presupuneri. Daca ai o relatie serioasa cu cineva si ti se pare firesc ca urmatorul pas sa fie casatoria, nu inseamna neaparat ca esti pe aceeasi lungime de unda cu iubitul tau. Exista cateva posibile motive pentru care el nu te-a cerut inca de sotie.


1 Partenerul tau este multumit de situatia actuala


Uneori, cand o relatie stabila este linistita si se desfasoara armonios, se poate ca barbatii sa se teama sa rupa acest echilibru. Din acest motiv, acestia amana momentul de a pune intrebarea, gandindu-se ca nu merita sa strice o relatie frumoasa cu o intrebare atat de importanta. Este bine sa-i dai de inteles partenerului tau ca, desi va intelegeti foarte bine, aceasta este doar o faza a relatiei voastre si ca tu iti doresti mai mult.


2 Iubitul tau amana sau ocoleste discutia despre casatorie


Intr-o relatie sanatoasa, ar trebui ca cei doi sa poata vorbi deschis si relaxat despre casatorie, exprimandu-si parerea in functie de nevoile si asteptarile personale. Daca partenerul tau incearca sa amane discutia, daca ocoleste subiectul sau spune ca nu este tipul de barbat care sa se insoare, ar trebui ca reactia lui sa fie un semnal de alarma. O reactie defensiva sau recunoasterea faptului ca nu se vede ca sot niciodata in viitor sunt semne ca el are alte planuri. In acest caz, este bine sa te gandesti serios daca sa continui sa nu relatia.


3 Barbatul iubit se teme sa-si piarda independenta


Daca de cand esti cu el ai intrerupt, treptat, relatiile de prietenie pe care le aveai si ai ajuns sa-ti petreci tot timpul cu el, nu este de mirare ca se simte sufocat. Un barbat este constient de responsabilitatile rolului de sot. Daca acum, cand sunteti impreuna, ai facut din el centrul universului tau, este clar ca dupa casatorie te vei astepta ca si el sa renunte la restul lumii pentru tine. Asigura-l ca intelegi nevoia lui de a avea un timp numai al lui, in care sa se intalneasca cu prietenii, sa-si viziteze rudele sau sa faca orice isi doreste.


4 Partenerul tau se teme ca vei deveni o bridezilla


Se poate ca barbatul iubit sa nu te ceara in casatorie pentru ca ii este groaza de stresul nuntii si de reactiile tale. Ati fost la nunta unor prieteni si tu, in calitate de domnisoara de onoare, te-ai implicat ceva mai mult decat era nevoie. Daca ai fost nervoasa, daca ai incercat sa te impui, dand sfaturi necerute si coordonandu-i pe cei din jur, daca ai devenit un factor de stres pentru ceilalti, atunci sunt mari sanse sa te transformi intr-o bridezilla la propria nunta. Un barbat va amana cat de mult poate acest moment. Gandeste-te ca planificarea unei nunti este oricum stresanta si obositoare. Fa tot posibilul sa-i arati ca ai inteles unde ai gresit si ca esti dispusa sa te schimbi.


5 Nu ai luat in serios un aspect important pentru el


Daca nu te-a cerut inca de sotie, se poate sa fie din cauza ca inca nu ai facut ceva ce el s-ar fi asteptat sa faci. Daca are un copil dintr-o casatorie anterioara, ar fi bine sa te apropii de acesta. Daca nu ai legat inca o relatie de prietenie cu parintii lui, fa un efort pentru a-ti dovedi bunavointa. Afla daca exista un lucru la care partenerul tau se asteapta din partea ta si pe care tu inca nu l-ai facut.

Sursa foto: thecleverbride.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului