Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #sex

Motive pentru care nu mai vrea sa faca sex

Dezinteresul unuia dintre parteneri pentru sex provoaca nemultumiri si diverse scenarii in mintea celeilalte persoane. In orice relatie, refuzul de a face sex afecteaza mult felul in care decurge relatia respectiva. Chiar si cuplurile care afirma ca exista alte lucruri mai importante decat sexul, absenta acestuia este un gol se resimte, la un moment dat.

Specialistii in relatii afirma ca in cazul unei legaturi de lunga durata, este normal sa apara un moment de declin. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca perechea trebuie sa lupte impotriva acestui declin, nu sa-l accepte ca pe sfarsitul vietii lor sexuale impreuna. Intimitatea sexuala ajuta la consolidarea legaturii intre doi oameni, ii face pe parteneri sa se simta atractivi, iubiti si aproape de persoana iubita. Totodata, sexul este una dintre cele mai bune metode de a scapa de stresul zilnic.

Exista mai multe motive pentru care partenerul de viata nu vrea sa mai faca sex. Iata cateva dintre cele mai des intalnite:


Oboseala


Oboseala este unul dintre motivele principale pentru dezinteresul fata de sex. Cum, insa, acest motiv este folosit adesea si ca scuza, a devenit un cliseu si uneori partenerii pot sa trateze lucrurile superficial. Daca partenerul de cuplu se plange frecvent de oboseala, discuta cu el pentru a vedea ce modificari se pot face in programul lui. Gandeste-te la zilele tale aglomerate de la serviciu, cand te intorci tarziu acasa. Aminteste-ti de starea fizica si psihica pe care o ai dupa o astfel de zi si vei reusi sa-l intelegi si pe el mai bine.


Rutina actului sexual


Dezinteresul fata de sex apare adesea din cauza monotoniei din dormitor. Va cunoasteti corpul foarte bine, folositi mereu aceleasi pozitii sexuale, totul incepe, se desfasoara si se termina dupa acelasi ritual. Este timpul sa faci schimbari: de loc, de atmosfera, de accesorii, orice va poate starni imaginatia.


Increderea in sine sau in celalalt


Unul dintre motivele frecvente pentru care partenerul ar putea refuza sa faceti sex este faptul ca exista probleme nerezolvate intre voi. Daca persoana iubita nu se mai simte confortabil in pielea ei, daca exista tensiuni sau probleme emotionale, acestea pot afecta apetitul sexual. Singura modalitate de a depasi aceasta problema este sa discuti deschis cu partenerul tau, incercand sa gasiti impreuna o solutie.


Modalitati de a-ti imbunatati viata sexuala


Pentru o viata sexuala mai buna, fa efortul de a fi in forma pentru partidele de sex. Dormi suficient si ingrijeste-te de aspectul tau fizic. Vei avea mai multa incredere in tine si te vei simti mai sexy.

Planifica partidele de sex in corelatie cu altceva: jocuri pentru adulti, cine romantice etc. O experienta noua, pe placul amandurora, poate sa trezeasca din nou pasiunea si, astfel, veti trai intens fiecare moment.

Mizeaza pe simtul umorului si comunica deschis cu persoana iubita. Numai in acest fel puteti aborda orice subiect care trebuie discutat in cuplu.

Sursa foto: redalertlive.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare