Dragoste

#manipulare #iubire #sentimente #cuplu

Manipularea in iubire

Sunt foarte putini oameni care pot iubi altruist. Majoritatea dintre noi tindem sa fim egoisti atunci cand vine vorba de sursa dragostei noastre si de aici se naste simplu si usor si manipularea .

Ca ea exista, o stim clar. Ca poate fi folosita de ambele parti, de asemenea. Insa, cand ajunge aceasta insuportabila pentru victima ei?

Mai mult ca sigur ca fiecare dintre noi a fost dus cu zaharelul de catre unul sau altul. Iar atunci cand vine vorba de persoana iubita, parca nici nu-ti mai vine sa iei lucrurile la modul asta… dur.  Cum ar fi de exemplu:  “Eh, si ce daca mi-a spus sa nu mai port fusta scurta, desi mie imi place. Pana la urma a facut-o din iubire. Saracutul de el, e gelos si nu suporta cand baietii aia rai se uita dupa mine. Nu e ca si cum ar cauta sa ma manipuleze sau ceva de genul asta!”.

Insa, cu cat aceste exemple se inmultesc, cu atat mai mult vei realiza ca tot ceea ce faci si gandesti tu nu te mai reprezinta. Ca esti pur si simplu produsul lui. Iar, daca iubesti, poate nu te deranjeaza lucrul acesta. Insa, cand el se decide sa te paraseasca, atunci va fi mai dureros. Pur si simplu o sa ai senzatia ca nu te mai regasesti si ca nu mai stii de unde sa o apuci. Te vei intreba constant unde este aceea persoana care sa-ti spuna “Bravo iubito, asa te vreau!”, cand iti vei cumpara o rochie lunga pana in pamant.

Manipularea in dragoste este foarte nociva pentru victima sa si asta pentru ca ii umbreste personalitatea, ii fisureaza echilibrul psihic si o face sa se intrebe constant daca a gresit cu ceva. Niciodata victima unui manipulator nu va da vina pe manuitorul gandurilor ei. Tot timpul se va blama pe sine  pentru toate relele care I se intampla. Se va simti prost pentru ca a gresit, nicio secunda nu va sta sta se gandeasca ca poate nu este vina ei ca s-a ajuns aici si ca nu este normal ca cineva sa foloseasca mijloace de manipulare asupra persoanei iubite.

Manipulatorii in iubire au darul vorbirii. Stiu sa te imbrobodeasca, stiu sa te duca de nas si mai ales au arta de-ati demonstra ca nu tu ai dreptate, ci ei chiar daca tu vii cu dovezile ca nu-i asa. De exemplu: “L-ai vazut cu una la film?”. Daca asa stau lucrurile si mai ai si curajul sa te duci sa-l tragi la raspundere pentru cele vazute, trebuie sa te gandesti de cinci ori inainte. Si neaparat sa nu vii cu temele nefacute. Chiar s-asa, sansele ca tu sa castigi batalia sunt mici. Si asta pentru ca manipulatorul tau tot va reusi sa te convinga ca de fapt ceea ce ai vazut tu este prost si ca ai interpretat gresit lucrurile. De unde insa atata siguranta pe el?

Simplu, pentru ca orice manipulator in dragoste are ca instrument principal de joaca sentimentele celuilallt. Iar atat timp cat tu il iubesti si ai simtaminte profunde pentru el, acesta va sta linistit, pentru ca va stii ca te-a vrajit bine.

Si pana la urma cand simti ca nu mai ai scapare?

Cand devii o umbra a ceeea ce demult erai tu. Cand ai atacuri de panica , momente de neincredere , temeri, frici. Cand nu mai indraznesti sa-ti asumi nicio opinie pentru ca nu mai ai siguranta ca-ti apartine de fapt si de drept.
Manipularea lasa rani adanci in sufletul victimei sale. Odata ce ai cazut prada ei, sa nu ai impresia ca atunci cand vei iesi vei mai fii aceeasi. Te vei schimba, si de multe ori nu in bine. Insa ceea ce trebuie sa inveti tu este ca te poti vindeca usor usor, daca ai alaturi de tine pe cei dragi si multa vointa.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Foto : www.cdn.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare