Dragoste

#maniere #cuplu #diferente #complimente #cearta #rasfat

Lucruri pe care EA le vrea de la tine

Desi sunteti impreuna de foarte mult timp, totusi ea nu iti poate spune tot ceea ce ii trece prin minte. Sunt acele lucruri nescrise, pe care ar trebui mai degraba sa le deduci, iar ea sa te admire pentru inteligenta ta emotionala. Daca nu ti-ai dat seama despre ce este vorba, iti spunem noi: iata cateva lucruri pe care ea le vrea de la tine, dar nu indrazneste sa ti le spuna.

 

1. Sa ii arati in mod constant ca o iubesti

Da, stiu, iubirea ta nu consta in vorbe dulci si tot felul de daruri copilaresti. Tu preferi sa fii practic si sa iti exprimi sentimentele prin gesturi care intr-adevar conteaza: ai grija de partenera ta, faci tot posibilul sa nu ii lipseasca nimic, o protejezi cat poti de tot felul de griji, exact ceea ce si-ar dori orice femeie.

Intr-adevar, toate acestea sunt ceea care conteaza intr-o relatie, si totusi, orice femeie isi doreste ca iubitul ei sa mai vina si cu mici atentii care sa ii indulceasca ziua: o floricica, o ciocolata, un ursulet de plus sau o mica atentie care sa o faca sa sa se simta apreciata si iubita, ca si cum ar trai intr-un basm romantic.

Mai mult, nu aspectul material este cel important; ceea ce conteaza este gestul. Tie toate acestea ti se par niste prostii, dar stii ca pur si simplu barbatii si femeile sunt diferiti. Asa ca nu te chinui sa intelegi si investeste 5 minute din cand in cand, pentru un astfel de gest.

2. Sa fiti egali in tot cea ce faceti

Daca ea gateste, tu speli vasele. Daca ea face curat, faci si tu curat impreuna cu ea. Femeia de astazi nu mai este fiinta supusa din trecut, asa ca pregateste-te sa faci fata unei femei care iti va cere drepturi egale, dar care, de asemenea, va sti sa te sustina in toate problemele pe care le vei infrunta, fie ele de natura financiara sau personala.

Daca vei incalca acest aranjament, te afli in pragul despartirii. Femeia de langa tine vrea sustinerea ta in cariera si iti promite ca, daca o vei aprecia pentru ceea ce este, vei avea o viata implinita alaturi de ea.

3. Sa aiba alaturi de ea un barbat in adevaratul sens al cuvantului

Cand s-a angajat intr-o relatie, partenera ta si-a dorit alaturi de ea un om responsabil, de care sa poata depinde la nevoie si alaturi de care sa construiasca o relatie stabila. In niciun caz, nu avea nevoie de barbatul-copil, pe care ea sa il "educe" si eventual sa il piarda apoi, gata “crescut” , in favoarea altei femei. Oricine are nevoie de stabilitate emotionala, asa ca lasa pornirile adolescentine acasa si incepe sa te porti conform varstei pe care o ai.

4. Sa incetezi cu flirturile nevinovate

Daca la inceputul relatiei voastre, nu prea iti impunea restrictii sau reguli, deja, pe masura ce avansati , si-ar dori sa stii ca s-a cam saturat de flirturile acelea nevinovate. Nu e vorba de intoleranta sau de gelozie, pur si simplu este chiar frustrant sa il vezi pe iubitul tau cum ii face ochi dulci sau se uita dupa o alta fata, chiar daca este la modul cel mai nevinovat posibil.

Asuma-ti responsabilitatea pentru relatia voastra si incearca sa ai ochi doar pentru iubita ta. Oricat de open-minded ar fi, niciunei fete nu ii place sa-si vada partenerul flirtrand cu altcineva.

5. Sa fii manierat

Unde sunt barbatii aceia care stiau sa deschida usa de la masina pentru o femeie, sa traga scaunul la restaurant, pentru ca aceasta sa se aseze, sa iti deschida usa atunci cand vrei sa intri in magazin etc. Crede-ma, femeile suspinsa dupa un astfel de barbat, si un minim de bune maniere n-ar strica. Daca tie lucrurile acestea ti se par nesemnificative, pe noi chiar ne dau gata, asa ca iata si o noua metoda prin care iti poti cuceri partenera in fiecare zi.

6. Sa nu uiti evenimentele importante

Chiar nu reusesti sa iti aduci aminte aniversarea casatoriei voastre? Unde sunt barbatii aceia, romantici incurabili, care isi surprind iubita dis-de-dimineata cu un buchet de flori si pun la cale tot felul de surprize pentru ziua ei? Si cand ai de gand sa iti aduci aminte ca trebuie sa cumparati cadouri pentru petrecerea mamei tale? Stai cam prost la capitolul aniversari, dar daca stii ca nu reusesti sa tii minte astfel de date, macar noteaza-ti-le undeva, in agenda, la vedere, pentru a fi mereu la curent cu evenimentele.

7. Sa nu ii ceri sa se schimbe

Atunci cand ai cunoscut-o, ti-a placut totul la ea, iar ceea ce acum ti se par a fi obiceiuri enervante si copilaresti, erau, la inceputul relatiei, cele mai dulci gesturi ale ei. Daca ti-ai luat angajamentul sa o iubesti indiferent de prietenii ei, de transformarile fizice prin care o sa treaca in timp, atunci fii rabdator si nu ii cere "marea cu sarea". Schimbarile din viata voastra ar trebui sa vina natural, fara conditia “o faci pentru mine”. In cel mai rau caz, ar trebui sa iti doresti o schimbare tot pentru binele ei, caci fericirea ei este si fericirea ta.

8. Sa fii un adevarat sprijin moral

De obicei, cel care intr-adevar iti poate oferi sprijin moral este si persoasna care iti este alaturi zi de zi, partenerul tau. Daca in el nu poti gasi resursele necesare pentru a continua, atunci relatia chiar s-ar expune unei perioade tensionate. Tu esti cel care o cunoaste indeaproape si singurul cu care ea a decis sa isi imparta viata. Asadar, chiar daca este vorba de o depresia din cauza pierderii locului de munca sau este doar suparata pentru ca s-a mai ingrasat putin, tu esti cel care trebuie sa o sprijine moral si sa ii ofere forta de a merge mai departe.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare