Dragoste

#relatie de cuplu #comunicarea in cuplu #casatorie #casatorie fericita #partenerul de viata

Lucruri la care sa nu renunti dupa casatorie si copii

Odata cu casatoria si aparitia copiilor, relatia de cuplu are o importanta tot mai mica in viata multora. Pentru binele relatiei, afla la ce lucruri sa nu renunti dupa casatorie si copii.

Viata in cuplu se poate schimba foarte mult dupa ce relatia este oficializata. Dupa ce ai luat decizia de a deveni parinte, ai tot mai putin timp la dispozitie pentru a ingriji relatia cu partenerul.

De dragul copiilor, poti sacrifica multe lucruri, insa psihologii spun ca exista unele lucruri la care nu este recomandat sa renunti, daca tii la relatia cu partenerul.
 

Serile in doi


Dupa nasterea primului copil, obligatiile parintesti lasa putin timp pentru cultivarea relatiei cu partenerul. Chiar daca nu mai poti petrece la fel de mult timp cu persoana iubita , nu ignora relatia.

Serile in doi, in care iesiti in oras sau petreceti timp impreuna departe de copii si de griji sunt un element vital pentru orice relatie de cuplu . Indiferent ca alegeti sa iesiti la cina, la un film sau la dans, sau sa ramaneti acasa fara copii, aceste activitati consolideaza relatia emotionala, care se poate deteriora daca este ignorata.
 

Patul conjugal


In patul conjugal este loc doar pentru doi, tu si persoana iubita. Copii au propriul pat si pot avea propria camera. Aceasta limita este foarte importanta pentru mentinerea spatiului in care intimitatea cuplului se poate dezvolta.

Daca lasi copiii sa doarma in pat cu tine si sotul sau sotia o singura data, vor vrea sa revina din nou si nu vor invata sa respecte intimitatea parintilor.
 

Sex


Sexul este unul dintre elementele cele mai importante pentru o casatorie fericita pe termen lung. In orice relatie sexuala exista suisuri si coborasuri, dar nu este recomandat sa renunti niciodata la sex pentru o perioada indelungata de timp.

Stresul si grijile cotidiene si casnice nu sunt un motiv suficient pentru a renunta la sex. Nu este intotdeauna usor sa intri in dispozitia necesara, dar absenta sexului din relatia ta poate duce la alte probleme.
 

Ingrijirea corpului


Copiii nu pot fi folositi ca scuza pentru ca nu ai timp sa te ingrijesti. Imparte responsabilitatile casnice cu partenerul, astfel incat fiecare sa aiba timp sa se ingrijeasca si sa faca miscare pentru a se mentine in forma.

De la abdomene pana la epilat, atunci cand te ingrijesti te simti mai bine in pielea ta. Daca te ingrijesti bine, vei putea sa-ti ingrijesti si copiii mai bine.
 

Discutiile relaxate cu partenerul


Comunicarea, element cheie in orice relatie de cuplu, risca sa fie inlocuita cu liste de cumparaturi si de sarcini zilnice dupa aparitia copiilor in casnicia ta.

Impune cu strictete ora de culcare a micutilor, astfel incat sa ai ocazia in fiecare seara sa petreci timp cu partenerul doar voi doi. Aceste momente, in care poti vorbi cu partenerul despre relatie sau despre orice, sunt importante pentru casnicie.

Nu renunta la aceste lucruri importante pentru relatia ta, deoarece sacrificiul tau va fi inutil si iti poate pune in pericol legatura emotionala cu partenerul pe termen lung si chiar casatoria.



Sursa foto: Blog.arktis.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare