Dragoste

#despartire #despartire cuplu #fostul prieten #greseli in cuplu

Lucruri de evitat dupa o despartire

Despartirea este adesea un moment dificil, care iti poate suspenda temporar ratiunea. Ca sa nu ajungi sa comiti mari greseli pe care le vei regreta, afla care sunt cele mai importante lucruri de evitat dupa o despartire .

Cu cat despartirea este mai dureroasa, cu atat riscul de a face greseli este mai mare. Tine cont de lucrurile de evitat dupa o despartire, pentru a nu suferi apoi consecintele deciziilor tale pripite.
 

Discuti prea mult cu prietenii si cunostintele


Procesul de recuperare dupa o despartire are intotdeauna suisuri si coborasuri, dar acestea nu trebuie intotdeauna impartasite cu cei din jur si cu atat mai putin intr-un mod public, pe Facebook sau alte retele de socializare .

Mesajele de tipul "Il urasc!" sau "E o proasta si nu m-a meritat!" iti pot da satisfactie emotionala pe moment atunci cand le postezi pe Facebook. Ele pot avea insa si efecte negative, pot ajunge la fostul sau la prietenii lui, pot obliga prieteni comuni sa faca o alegere neplacuta .
 

Suni fostul de fiecare data cand te gandesti la el


Nu este nevoie sa stergi numarul de telefon al fostului sau fostei si sa-l blochezi pe messenger. Nu este insa recomandat nici sa-l contactezi de fiecare data cand te gandesti la el.

Chiar daca ai aceste impulsuri, pastreaza-ti demnitatea si ocupa-ti minte cu alte activitati. Daca ajungi sa hartuiesti fostul, risti consecinte pe care le vei regreta mai tarziu.
 

Te arunci intr-o alta relatie


Chiar daca despartirea a fost amicala, ia-ti o perioada de timp pentru a analiza greselile si pentru a-ti reveni emotional. Atunci cand incepi o noua relatie imediat dupa o despartire, sansele ei de succes sunt minime.

Dorinta de a avea din nou pe cineva alaturi poate fi foarte puternica, dar mai ales daca te gandesti cineva care iti place foarte mult, amana momentul in care incepi noua relatie.
 

Faci o schimbare drastica in viata ta


Schimbarile drastice facute intr-un moment de lipsit de claritate emotionala pot avea consecinte pe termen lung. Femeile sunt adesea tentate sa se tunda dupa o despartire, dar dorinta de nou poate avea efecte nefaste asupra lookului dorit.

Barbatii pot lua si ei decizii pripite, pot sa-si cumpere o masina sau electrocasnice noi cu rate mari pe termen lung, doar pentru a se rasfata dupa despartirea neplacuta.

Evita tentatia unui nou look si tine-te departe bautura si saloane de tatuaj. Combinatia nu este una reusita si, a doua zi, in afara de mahmureala ai putea avea de infruntat si imaginea din oglinda.
 

Incerci sa fii prieten cu fostul imediat


Prietenia cu fostul sau cu fosta poate fi uneori reusita, dar nu este recomandata sa o incepi imediat dupa despartire. Ranile emotionale nevindecate se pot transforma cu usurinta in conflicte. De ce ai vrea sa petreci timp cu cineva care te-a ranit inainte sa-l ierti?

Evitand cele cinci lucruri dupa orice despartire, vei reusi sa renunti la sentimentele dureroase mai rapid si sa-ti refaci viata cu succes. Chiar daca ai comis una dintre greselile de mai sus, opreste-te acum si uita de fostul sau fosta care te-a ranit.


Sursa foto: Edinburghstorage.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului