Dragoste

#vise #dragoste #iubit #relatie #fost iubit #vise fost iubit

Iti visezi des fostul iubit? Iata care este explicatia!

Fostul iubit iti bantuie tot mai frecvent visele? Nu te ingrijora, nu esti singurul(a)! Cea mai recenta statistica, aparuta in urma unui sondaj de opinie online derulat de DreamsCloud, arata ca oamenii tind sa-si viseze mai mult fostii parteneri de viata decat actualii. Iata ce explicatie ne ofera specialistii in consiliere psihologica pentru aceste vise care nu-ti dau pace!

Visele cu ex-ul, care este explicatia?

Oare visele cu fostul se traduc prin faptul ca inca nu l-ai uitat sau ca relatia actuala nu merge si de aceea tinzi sa iti inseli proaspatul iubit in somn? Este normal sa iti visezi fostul iubit, chiar si in ipostaze tandre sau erotice, iar explicatiile vizavi de motivele pentru care iti bantuie somnul sunt diferite.

Potrivit psihologilor, visele cu fostul iubit tradeaza anumite emotii sau trairi personale in legatura cu el: furie, neliniste, frustrare, afectiune etc., in functie de modul in care s-au incheiat lucrurile atunci cand v-ati despartit.

In cazul in care relatia s-a sfarsit prost, nu ati pus punct intr-un mod amiabil povestii voastre de iubire, iar ceea ce a fost intre voi a ramas sub semnul intrebarii, este foarte posibil ca subconstientul, imposibil de pacalit, sa te trimita inca la acea perioada, amintindu-ti ca, pentru a incheia cu adevarat relatia, este important sa discutati si sa va rezolvati problemele.

O alta explicatie a viselor dese cu fostul iubit poate avea legatura si cu relatia actuala de iubire. Este posibil ca frecventa cu care ex-ul iti apare in subconstient sa fie un semnal de alarma pentru situatia actuala din cuplul tau. Este foarte probabil ca o relatie nesatisfacatoare, in care lucrurile sunt incerte sau in care simti ca nu merita sa investesti, sa te duca cu gandul spre fostul iubit, chiar daca doar in subconstient. Nu inseamna neaparat ca il doresti pe fostul partener, ci doar faptul ca esti inca in cautarea jumatatii tale, care sa te completeze cu adevarat.

Visele cu fostul, trecute adesea sub tacere

Potrivit statisticii, 29% dintre oameni isi viseaza fostii iubiti, in comparatie cu doar 25%, al caror subconstient este concentrat mai mult pe actualele relatii.

Sondajul a scos la iveala si un alt aspect interesant: doar 1 din 5 persoane ii marturiseste partenerului de viata visul cu fostul iubit sau faptul ca l-a inselat in somn. Teama de a nu izbucni un scandal inutil in cuplu ii face pe cei mai multi sa treaca visele indecente sub tacere.

Sursa foto: timeli.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare