Dragoste

#relatie de cuplu #cariera #relatie #cariera femei # cariera barbati

Iti poate afecta o relatie noua cariera?

Relatia dintre viata sentimentala si viata profesionala este mai puternica decat cred multi, potrivit unui studiu recent asupra modului in care o relatie noua influenteaza cariera.

Productivitatea la munca este influentata considerabil de situatia vietii personale, a demonstrat un chestionar la care au participat peste 4.500 de barbati si femei pe un site de dating american.

Rezultatele inclina balanta in favoarea barbatilor, care sunt mai productivi la munca atunci cand sunt intr-o relatie, arata studiul.
 

Barbatii, mai productivi in cariera


64% dintre barbatii singuri sustin ca sunt mai productivi la locul de munca atunci cand sunt implicati intr-o relatie fata de mai putin de jumatate dintre femei.

Explicatiile sunt usor de gasit pentru acest rezultat, mai ales prin prisma stereotipurilor. Barbatii isi petrec mai mult timp pe site-uri de dating, isi pregatesc mai intens profilul incercand sa atraga femei, astfel ca pot ajunge sa ignore munca sau pur si simplu sa nu mai dea randamentul maxim la slujba.

Atunci cand incep o relatie, barbatii sunt mai conectati cu rolul social care ii indeamna sa aiba grija de partenera si sa asigure bunastarea familiei. Mai putini deranjati de problemele in relatie, barbatii petrec mai putin timp in timpul zilei analizand conversatiile cu partenera si facandu-si griji cu privire la viitorul relatiei.
 

De ce nu au avantajul femeile?


Exista insa la fel de multe argumente pentru care femeile ar putea avea avantajul si ar trebui sa fie mai productive la locul de munca si mai fericite atunci cand gasesc barbatul potrivit.

Atunci cand nu sunt intr-o relatie, femeile petrec foarte mult timp ingrijindu-se pentru a atrage un partener, dintre care ore intregi petrecute pentru a alege cosmetice si haine, lucru ce ar dauna carierei.

In schimb, dupa ce incep o relatie, femeile ar trebui sa fie mai multumite ca si-ar implinit rolul social de a atrage un partener si de a incepe o familie si totusi acest lucru nu se intampla, arata rezultatele chestionarului.
 

Relatia noua, intre fericire si cariera


Impactul unei relatii noi asupra carierei este insa mai mult pozitiv decat negativ, parere impartasita atat de barbati cat si de femei. Impactul unei relatii asupra fericirii este mai mare tot la barbati.

85% dintre barbati au sustinut ca sunt mai fericiti atunci cand sunt intr-o relatie, decat atunci cand sunt singuri, opinie impartasita de numai 73% dintre femei.

Tot barbatii sunt cei care spun ca sunt singuri pentru ca au pretentii prea mari atunci cand cautata o partenera. 65% dintre barbati cred asta, in timp ce numai 59% dintre femei se regasesc in afirmatie.

Motivele pentru care unii amana implicarea intr-o relatie noua sunt mai des intalnite la barbati, ca in cazul femeilor. Frica de intimitate este un motiv pentru a nu avea o relatie pentru 16% dintre barbati si 11% dintre femei. Nevoia de independenta a fost aleasa de 10% dintre barbati si 7% dintre femei.

Indiferent de motivele pentru care decizi sa incepi o relatie noua, acest pas pare a fi unul pozitiv si pentru cariere, pentru barbati si pentru femei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare