Dragoste

#comunicare #conflicte #motive #sfaturi #rabdare

4 sfaturi ca sa spui adio certurilor din cuplu

Toate inceputurile sunt frumoase, insa, pe masura ce cuplul capata vechime, aparitia problemelor si a conflictelor, fie ele si minore, este inevitabila. Chiar daca uneori aceste conflicte par greu de remediat, cu rabdare si mai ales cu iubire au toate sansele sa fie rezolvate. Iata ce trebuie sa faca un cuplu pentru a rezolva orice tip de conflict!

1 Descopera sursa problemei

Obisnuiti sa va certati in mod frecvent asupra unuia sau mai multor subiecte? Incearca sa determini motivul pentru care ajungeti mereu sa aveti aceste conflicte. Poate fi vorba doar despre o perioada stresanta, despre prea putin timp liber, prea mult timp petrecut impreuna sau pur si simplu puncte de vedere diferite. Chiar daca este greu, incearca sa elimini sursa problemei si abia ulterior conflictul provocat de aceasta.

2 Spune tot ce simti

Nu te feri de partenerul tau si indeamna-l pe acesta sa faca acelasi lucru. Spune sincer tot ce simti, ce iti doresti si cum ai vrea sa se poarte cu tine. Comunicarea este un aspect foarte important intr-o relatie, iar atunci cand aceasta nu exista sau nu este sincera, sansele ca un conflict sa dispara sunt minime.

3 Invata cand sa spui STOP

Chiar daca tu consideri ca ai dreptate, poate ar trebui sa incerci sa te opresti putin, sa tragi aer adanc in piept, sa inchizi ochii si sa te intrebi daca nu cumva cea mai buna varianta este sa te calmezi si sa lasi lucrurile sa se rezolve de la sine. Nu te mai forta sa rezolvi totul in cinci minute si nici sa il obligi pe partener sa gandeasca/actioneze asa cum consideri tu de cuviinta.

Acest pas este atat de natural, incat este aproape imposibil ca relatia voastra sa nu aiba imediat de castigat si sa devina, in cel mai scurt timp, mai frumoasa si mai armonioasa.

4 Invata sa ai rabdare

In general, timpul rezolva toate problemele, asa ca nu forta "momentul potrivit". Amana o discutie importanta atunci cand nu simti ca este cazul ca aceasta sa aiba loc sau cand consideri ca partenerul nu iti va da raspunsul pe care il astepti. Timpul va va ajuta sa va puneti toate gandurile in ordine si sa ajungeti impreuna la un consens.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare