Dragoste

#retea de socializare #infidelitate #facebook #infidelitate facebook

Infidelitatea pe Facebook, la fel de dureroasa precum cea din viata reala

Reteaua de socializare Facebook a devenit in ultimii ani un loc perfect pentru dezvoltarea relatiilor extraconjugale, astfel ca tot mai multe persoane incearca sa "agate" in mediul virtual. Ce se intampla cand persoana iubita descopera din greseala infidelitatea partenerului pe Facebook? Conform unui studiu realizat de Universitatea din Texas, infidelitatea descoperita pe reteaua de socializare este la fel de dureroasa precum cea din viata reala.


Emotiile si sentimentele se manifesta la fel, indiferent de spatiu

Autorul studiului, sociologul Jaclyn Cravens, sustine ca ideea realizarii acestui studiu a venit din conceptia potrivit careia o persoana inselata sufera mai putin atunci cand afla ca partenerul i-a fost infidel pe Facebook, decat sufera atunci cand afla ca partenerul a inselat-o in viata reala.

Cravens arata ca o astfel de conceptie este gresita, intrucat infidelitatea pe Facebook provoaca o durere la fel de mare precum cea clasica. Dupa ce a analizat informatiile furnizate pe facebookcheating.com de persoanele inselate pe Facebook, sociologul a descoperit ca exista 5 etape in toata aceasta situatie.


1. Semnalele de avertizare

Persoana inselata identifica un comportament ciudat al partenerului infidel, cum ar fi inchiderea ferestrelor de chat si a paginilor de net, stergerea parolelor, stergerea istoricului din browser etc.


2. Descoperirerea infidelitatii

Persoana inselata descopera din greseala infidelitatea partenerului.


3. Incertitudinea

Persoana inselata nu stie ce sa creada si este devastata. Pe de o parte se simte tradata, dar pe de alta parte spera ca a fost vorba doar de o greseala si ca infidelitatea nu a avut loc.


4. Confruntarea

Pentru a scapa de orice banuieli, persoana inselata isi confrunta partenerul si il pune in fata dovezilor stranse, pentru a afla motivele infidelitatii.


5. Decizia

Este momentul in care partenerul inselat decide daca va continua relatia sau daca va dori sa se desparta de partenerul infidel.


Oamenii sunt mai vulnerabili online

Cravens sustine ca oamenii sunt mai vulnerabili online decat in viata reala, din acest motiv si raspunsul emotional poate fi mai puternic dupa descoperirea infidelitatii pe Facebook.

"Pentru cele mai multe cupluri, etapa 3 este cea mai dificila. Descoperirea infidelitatii si incertitudinea sunt momente "la fel de dureroase, daca nu chiar mai dureroase decat cele din viata reala", a declarat Cravens.

Sursa foto: pha-media.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare