Dragoste

#dragoste #cuplu #inselat #infidelitate #incredere partener # infidelitate cuplu

Infidelitatea in cuplu: 6 moduri de a o depasi

Infidelitatea in cuplu este o piatra grea de incercare, imposibil de indurat pentru multe persoane indragostite. Sentimentul tradarii si al pierderii ireversibile a increderii sunt motive suficiente pentru despartire, insa exista si cazuri in care lucrurile pot relua un curs fericit in doi. In acest punct, cateva moduri de a depasi infidelitatea pot fi vitale pentru o relatie de cursa lunga.

Fara doar si poate, infidelitatea reprezinta teama cea mai mare a celor care formeaza un cuplu. In timp ce multi indivizi incornorati refuza sa accepte continuitatea relatiei, este posibil ca argumentele celei de-a doua sanse sa fie suficient de puternice pentru a depasi tradarea. Daca acesta este si cazul tau, atunci ai la dispozitie urmatoarele moduri de lupta cu infidelitatea partenerului tau.

1. Intreruperea contactului

Odata ce cartile au fost puse pe masa, iar tu iti arati disponibilitatea fata de o impacare, regulile iti apartin. Prima dintre acestea este ca jumatatea ta sa intrerupa orice contact cu a treia persoana, de la cele fata in fata, pana la cele tehnologice.

In cazul in care observi ca fluxul comunicarii dintre cei doi nu a incetat nici dupa descoperirea aventurii, inseamna ca partenerul tau este atasat emotional de altcineva si nu mai exista sanse pentru cuplul vostru. Daca, dimpotriva, orice semnal de interactiune cu cel din afara inceteaza, inseamna ca vindecarea ranilor este in curs de indeplinire.

2. Exteriorizarea

Un viitor lipsit de tensiuni si sechele presupune exteriorizarea tuturor trairilor existente. Exprima-ti frustrarea, furia, durerea, dezamagirea si nemultumirea, astfel incat partenerul tau sa inteleaga cat de mult te-a ranit. Depasirea acestui impas presupune disecarea in amanunt a situatiei si compensarea raului petrecut, chiar daca nu este cel mai comod lucru de facut.

3. Analiza relatiei

Imediat ce starea de calm te-a cuprins, poti sa analizezi cu obiectivitate stadiul in care a ajuns relatia cu partenerul tau. Faceti impreuna o lista cu problemele intimpinate, motivele pentru care s-a ajuns la infidelitate si contributia comuna la esecul legaturii intime. Discutarea acestor aspecte si gasirea solutiilor aferente sunt pasi cruciali in depasirea infidelitatii, altfel despartirea devine iminenta. O abordare matura presupune asumarea vinei din ambele parti.

4. Consolidarea increderii

Dupa depasirea momentului in care dificultatile au fost scoase in prim-plan si supuse unui "tratament" prin efort comun, reluarea unei relatii sanatoase dupa infidelitate are nevoie de consolidarea increderii intre parteneri. "Vinovatul" este nevoit sa isi asume faptul ca va depune un efort prelungit pentru a-si recastiga o imagine credibila, iar daca refuza acest lucru, inseamna ca nu isi doreste cu adevarat salvarea relatiei de cuplu.

5. Reconstruirea relatiei

Reconstruirea relatiei dupa infidelitate inseamna reluarea primilor pasi in doi, de la zero. Sunt recomandate intalniri romantice ca la inceput si invatarea unor moduri noi de respect mutual. Inscrierea la un curs util sau impartasirea aceluiasi hobby pot sa contribuie sa o apropiere multumitoare, iar dovezile de dragoste si regasirea pasiunii in cuplu consolideaza temelia legaturii aflate in faza de reanimare.

6. Uitarea trecutului

O alta conditie esentiala prin care o infidelitate poate fi depasita este uitarea trecutului. In cazul in care cel inselat reproseaza constant partenerului greseala asa-zis "reparata", cuplul nu va fi niciodata unul solid.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare