Dragoste

#infidelitate #relatie #cuplu #familie #casatorie #cearta #amanta

Infidelitatea : Barbati vs Femei

Fie ca este vorba despre o stire de senzatie  sau de o simpla discutie la cafeaua de dimineata, tema infidelitatii s-a aflat intotdeauna pe buzele tuturor si a starnit controverse atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor. Subiectul pare nesfarsit, reprezentatii ambelor sexe incercand sa gaseasca motivele infidelitatii si solutii pentru prevenirea acesteia.

 

 

Barbati vs Femei

Tema infidelitatii nu a scapat de studiul specialistilor. Astfel, cele mai interesante concluzii vizeaza ponderea adulterului in cazul barbatilor comparativ cu cel al femeilor, si motivele infidelitatii.

Primul studiu recunoscut la nivel mondial a fost realizat de cercetatorul Alfred Kinsley, in 1935. In perioada aceea, 50% din barbatii intervievati au admis infidelitatea in cuplu, in comparatie cu 26% din totalul de femei chestionate.

Se pare insa ca si femeile recupereaza teren. La realizarea aceluia gen de studiu, in 1997, s-a dezvaluit ca in prezent, procentul femeilor infidele este egal cu cel al barbatilor care practica adulterul.

Motivele sunt relativ simple pentru majoritatea barbatilor: 80% dintre acestia au declarat ca principalul motiv al infidelitatii a avut ca mobil sexul, pe cand 20 % dintre femei au recunoscut sexul ca fiind motivul infidelitatii lor.

Totusi, motivele variaza in functie de cuplu, de statutul acestora, de relatia dintre cei doi.

Iata cateva dintre cele mai frecvente mobiluri ale infidelitatii.

De ce insala El?

Pentru a varia raporturile sexuale.  O relatie stabila ofera siguranta emotionala, dar de multe ori cuplul intra in rutina, uitand sa isi condimenteze viata sexuala, asa cum o faceau la inceput.

Din dorinta de a se simti important sau special. Sentimentul de a fi dorit nu apare doar in randul femeilor. Barbatii au nevoie sa stie ca sunt considerati virili si atractivi de catre partenera lor, si sa simta ca sunt doriti de aceasta.

Provocarea il incita. Varietatea joaca un rol important in viata unui cuplu. In momentul in care barbatul nu mai gaseste satisfactie in partenera, o alta femeie apare ca o provocare, alimentand nevoia de varietate si instinctul de cucerire.

Pentru ca partenera ii permite. Sunt foarte multe femei care accepta infidelitatile partenerului, ghidandu-se dupa ideea ca un barbat are acest drept. Acestea iarta adulterul barbatului si isi imbunatatesc comportamentul, fara a incerca sa isi impuna punctul de vedere.

Nu se mai simte atras de partenera. Tot la capitolul relatii de lunga durata, exista riscul ca partenerii sa nu ia in considerare modificarile fizice care intervin de-a lungul timpului. Astfel, uita sa se ingrijeasca si sa arate bine pentru partener.

Are o partenera dificila. Numeroase femei au tendinta sa isi exprime nemultumirile vis-a-vis de partener, dar barbatii nu agreeaza o prezenta care ii "cicaleste", preferand sa caute compania unei personane mai intelegatoare.

De ce insala Ea?

Din dorinta de a se simti speciala. Ca si in cazul barbatilor, femeile au nevoie sa se simta admirate si iubite de catre partener.

Pentru ca nu sunt fericite in cuplu. O relatie de lunga durata poate atrage dupa sine nu doar stabilitatea emotionala, ci si monotonia. Faptul ca gesturile de tandrete sau dovezile romantice de iubire se pierd de-a lungul timpului, le face pe femei sa caute fiorii de dragoste in alta parte.

Pentru varietatea sexuala. Nu doar barbatii simt nevoia de varietate, ci si femeile. Majoritatea acuza partenerul de schimbari fizice si stingerea pasiunii in ceea ce priveste viata sexuala.

Pentru ca au fost si ele inselate. Razbunarea este motivul pentru multe dintre actiunile ce pot aduce regrete in timp. Daca o femeie afla ca partenerul a inselat-o, e posibil sa ii "plateasca" cu aceeasi moneda.

Din singuratate. "Daca dragoste nu e, nimic nu e." Iubirea constituie baza unui cuplu fericit , dar in lipsa acesteia, partenerii vor cauta satisfactia intr-o alta persoana.

Ultimul dintre motive nu este valabil doar pentru femei, ci si pentru barbati, fiind poate cel mai des intalnit motiv pentru infidelitatea in cuplu si singurul care se poate justifica. Iubirea cu forta nu se poate, dar constientizarea problemelor intr-un cuplu, comunicarea si atentia permanenta pentru nevoile celuilalt poate imbunatati si mentine relatia dintre parteneri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare