Dragoste

#comunicare cuplu #relatie de cuplu #incredere cuplu

Increderea in cuplu, o necesitate vitala

Increderea in cuplu este o componenta vitala in orice relatie de durata, atat in ceea ce priveste gandurile, cat si in ceea ce priveste faptele. Indiferent ce se intampla cu unul dintre parteneri, perechea acestuia vrea sa fie prima care afla ce se petrece. Increderea in persoana iubita mentine armonia din viata sentimentala si faciliteaza dezvoltarea personala a celor doi parteneri.
 

Increderea in cuplu: semne de alerta


La inceputul unei relatii, cand cei doi parteneri nu se cunosc foarte bine, este greu de realizat daca exista sau nu semnale de avertisment in ceea ce priveste increderea existenta in acel cuplu. De exemplu, unul dintre parteneri poate sa fie tentat mai mult sa vorbeasca cu prietenii lui apropiati despre problemele pe care le are decat sa i le dezvaluie sotului sau sotiei. Un astfel de comportament ocazional poate sa nu erodeze relatia in niciun fel. Daca, insa, unul dintre parteneri este mai increzator sa se deschida in fata prietenilor decat a perechii sale si face acest lucru in mod constant, inseamna ca intre cei doi nu exista incredere.

Cand sunteti inca la inceputul relatiei, poti considera ca nu ai niciun drept de a fi in lista de prieteni a persoanei cu care te vezi, de pe site-urile de socializare. Atunci cand sunteti, insa, impreuna de ceva timp si persoana in cauza nu te-a adaugat in lista de Facebook sau insista sa-i scrii numai pe un email cu pseudonim, un astfel de comportament este un alt semnal de alarma.
 

Cum sa cladesti si sa mentii increderea in cuplu


Pentru ca doi parteneri sa se bucure de incredere reciproca, este nevoie de comunicare constanta. Indiferent de conflictul, provocarea sau problema aparuta, discuta cu celalalt in loc sa acumulezi frustrari. Nu marturisi unui coleg de serviciu sau vecin de bloc prin ce treci. Aspectele care tin de viata ta privata ar trebui impartasite numai persoanei iubite.

Stabileste niste reguli privind increderea. Gandeste-te foarte bine la ceea ce vrei in viata si apoi comunica-i partenerului. Daca, de exemplu, ajungi la concluzia ca nu ai putea niciodata sa treci peste o infidelitate, spune-i de la inceput, pentru a sti la ce sa se astepte. Daca stii ca oricine te minte pierde definitiv increderea ta, indiferent ce mai face pe urma, spune-i partenerului.

O modalitate de a castiga increderea persoanei iubite este de a nu o vorbi niciodata de rau prietenilor, cunostintelor, rudelor etc. Nu trada secretele si amanuntele personale legate de viata persoanei iubite sau legate de viata voastra de cuplu. Numai astfel poti castiga respectul si increderea perechii tale.

O modalitate de a mentine increderea partenerului este sa adopti un comportament echilibrat, constant. Nu-ti schimba starea de spirit sau parerile personale intr-un mod ametitor. Persoana iubita nu va mai sti ce sa creada despre tine si, in curand, se va intreba unde este omul de care s-a indragostit pe vremuri. Daca iti este greu sa te controlezi, spune-i partenerul de viata ca treci printr-un moment prost si ca ai nevoie sa fii singur. Iti poti consuma energia negativa fara sa-i faci lui rau, prin sport etc.

Sursa foto: lapublishing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare