Dragoste

#cuplu #solutii #probleme #impacare #cearta #rezolvari

Impacarea dupa o cearta aprinsa: cum sa rezolvi definitiv problema

Secretul cuplurilor care reusesc sa evite disensiunile in relatie nu este lipsa problemelor care apar, ci modul in care reusesc sa rezolve definitiv cauza neintelegerilor. Daca nu trece nicio saptamana fara o cearta aprinsa cu partenerul tau, aveti probabil o strategie gresita de impacare.

Nicio relatie de dragoste nu este lipsita de obstacole. Certurile sunt lucruri firesti intre doi parteneri de viata, iar solutionarea lor este cheia rezistentei in timp a cuplului. Impacarea dupa o cearta aprinsa influenteaza numarul conflictelor viitoare in bine sau in rau. Iata cateva moduri prin care sa elimini frecventa certurilor in relatia ta intima!

Expune-ti sincer problemele

Imediat ce apare o problema, smulge raul din radacina si initiaza o discutie sincera si directa cu partenerul tau. Spune-i, intr-o maniera respectuoasa, ce te-a deranjat, referindu-te la fapte si evitand sa pui vina pe umerii lui. Orice problema lasata sa "zaca" in interiorul tau revine la urmatorul impas pe care il traversati, de aceea este esential sa o rezolvi de la bun inceput.

La fel de important este sa ii comunici framantarile tale intre patru ochi, in niciun caz la restaurant sau la parintii lui acasa. Fa-o pe un teren neutru, unde aveti parte de intimitate.

Gaseste sursa problemei

Va certati de multe ori din pricina unor nimicuri? Probabil ca ai reactionat exploziv pentru ca, sa spunem, nu a dus gunoiul cand l-ai rugat, deoarece te frustreaza lipsa lui de implicare in treburile casnice. Odata ce identifici sursa problemei, este mult mai usor sa discuti obiectiv despre ea si sa ii propui solutii de rezolvare eficiente.

In acest fel, eviti ca el sa te considere absurda pentru ca ii reprosezi lucruri minore si il ajuti sa vada cu adevarat ce te deranjeaza.

Gandeste in cuplu

Nu transforma niciodata o cearta intr-un lucru exclusiv "despre tine". Gandeste in cuplu si fa referire la amandoi, cand vorbesti despre schimbare. Asuma-ti si tu o parte din vina si fa-ti partenerul sa simta ca formeaza o echipa cu tine, nu ca iti este dusman. Amandoi trebuie sa fiti impacati cu solutia gasita impreuna, pentru a evita aceeasi situatie neplacuta in viitor.

Alina-l emotional

Chiar daca poate iti suna redundant, aminteste-i ca vei fi alaturi de el, indiferent de greselile pe care le face. Siguranta ca vei pune mereu mai presus dragostea ta pentru el il va alina emotional si il va motiva sa te rasplateasca in egala masura.

Intotdeauna primesti ceea ce oferi, inclusiv in certurile voastre!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului