Dragoste

#sex #gelozie #relatii #cum sa il cuceresti

Il iubesti la nebunie? 4 situatii in care trebuie sa fii geloasa!

De la dragoste la nebunie nu e decat un pas, iar acest  pas se numeste gelozie. Expertii in relatii avertizeaza ca gelozia poate deveni usor toxica pentru partenerii de cuplu. Exista insa cateva situatii in care "nebunia" ta este permisa. Iata-le:

1. Cere prea des sfatul mamei/prietenei sale

Sunteti de ceva timp impreuna, insa deciziile le ia tot dupa ce se consulta cu mama ori cu prietena lui cea mai buna? Te simti frustrata ca nu prezinti suficienta incredere pentru el, iar el nu te pretuieste suficient pentru a te lua in considerare la luarea deciziilor importante. "Trebuie sa simti ca esti parte a unui cuplu in care ambii aveti drepturi egale, iar cand acest lucru nu se intampla, este un semnal de alarma", spune psihoterapeutul american Jane Greer. Pare  dificil, insa cel mai bine este sa-i explici ca ai vrea sa participi la luarea deciziilor, mai ales cand acestea te privesc si pe tine, fara sa excluzi insa complet aportul tertilor in luarea hotararilor. 

2. Iese prea des cu baietii

Nu vrei sa pari posesiva, insa te deranjeaza teribil cand ii pune pe ei pe primul loc, iar tu ramai mereu singura sa te uiti la film sau sa iei cina intre patru pereti. Evident, simti ca nu esti o prioritate pentru el, desi este foarte posibil ca el sa nu realizeze acest lucru. Daca vrei ca situatia sa se schimbe, va trebui sa porti o discutie sincera cu el, in care sa-i explici ca prioritatile se stabilesc impreuna, atat timp cat sunteti un cuplu. Nu purta insa aceasta discutie chiar inainte ca el sa plece la meci cu baietii, altfel va simti ca-i fortezi mana. Cel mai bun moment este intr-o clipa de relaxare, ca si cum ar fi o discutie intamplatoare. Dar ferma. 

3. Imparte succesul cu "nevasta" de la job

Cei mai multi avem la locul de munca pe cineva care ne intelege si ne completeaza, indiferent de sex. Fara ca relatia sa depaseasca limitele colegialitatii, se naste o prietenie trainica, uneori punand in umbra insa relatia de cuplu. Acest lucru este evident cand "sotia de la serviciu" este cea cu care partenerul tau sarbatoreste succesele, dar se si consoleaza in cazul unui esec, se sfatuieste in probleme personale etc. Daca nu exista nicio atractie sexuala, partenerul tau nu va reusi sa-ti inteleaga gelozia, explica specialistii, prin urmare cea mai potrivita abordare este schimbul de roluri. Asa ar putea intelege mai usor ca nu trebuie sa te considere cea mai importanta si partenera sa doar in mintea lui, ci trebuie sa si se comporte ca atare. 

4. Vorbeste prea mult despre tot felul de tipe "tari" 

Da, intr-adevar, buzele Angelinei Jolie sunt unice, fundul lui Jennifer Lopez atrage toate privirile, iar vecina de la 3 arata ca si cum si-ar fi pus silicoane. Poate mentiona aceste lucruri o data-de doua ori, fara sa te isterizezi inutil, insa ar trebui sa se aprinda semnalul de alarma daca aceste discutii se repeta la nesfarsit. Daca nu va intelege cat esti de deranjata de aceste fantezii printr-o simpla discutie, poti si tu sa-ti pui un screensaver pe computer si telefon cu Justin Timberlake sau Chris Pine. Daca nici asa nu intelege mesajul, mai bine schimbi iubitul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare