Dragoste

#sexy #despartire #vindecare

Idei sexy de a trece mai usor peste o despartire

 A fost o relatie frumoasa, ati impartit momente pretioase si v-ati spus cuvinte dulci. Din pacate insa, implacabil a sosit si momentul despartirii. Brusc si dintr-o data el ti-a intors spatele si a plecat. Tu ai intrat intr-o depresie si ai ramas cu frustrari.

Pana la urma insa cat mai ai de gand sa suferi? Crezi ca si el sufera la fel de mult ca tine? Ca uda in fiecare noapte perna de lacrimi gandindu-se la tine? Pai daca asa ar sta lucrurile, atunci nu ti-ar mai fi dat papucii, nu crezi?

Tocmai de aceea, tinand cont de faptul ca nu merita sa suferi atat si sa-ti inchizi complet sufletul in fata dragostei, este momentul sa inveti sa treci peste. Este greu, ce-i drept, insa cu putere si vointa ai sa reusesti. Si daca nu stii cum, te ajutam noi.

Citeste aici cele mai natrusnice idei gandite chiar de fete, patite ca si tine, pentru a trece cu bine peste o despartire dureroasa.

 

Schimbare de look

 

„Cand prietenul meu mi- a dat papucii , am intrat intr-o depresie de zile mari. Toata ziua buna ziua ascultam numai muzica de taiat vene, plangeam isteric gandindu-ma ca nu pot trai fara el. Pana in momentul in care, intr-o dimineata m-am uitat in oglinda si mi-am vazut fata. Incercata, cu ochii umflati si cu parul in toate directiile. Aratam groaznic, eram o epava umana. Atunci am pus repede mana pe telefon si am sunat la salonul de cosmetica: `Doamna, am nevoie de o schimbare...Urgent!`  Astfel, m-am dus la coafor, m-am facut blonda, eu fiind bruneta, si am adoptat o tunsoare mai scurta, moderna si chic care m-a facut sa ma simt mult mai bine”, Ioana, 30 ani .

Atunci cand treci printr-o despartire este bine sa faci o astfel de schimbare deoarece iti creezi impresia unui nou inceput. Este momentul in care lasi totul in urma, te reinventezi si iti ridici nivelul de incredere in propria persoana.

 

Urmeaza niste cursuri de dans , teatru

 

„Imi place foarte mult sa dansez si de fiecare data cand ii spuneam prietenului meu de dansuri, sarea ca ars precizandu-mi ca el nu ia parte la activitati d-astea gay. Acum ca nenorocitul mi-a dat papucii, m-am gandit ca este momentul sa-mi indeplinesc visul. M-am inscris rapid la niste cursuri de dans si am invatat fel si fel de dansuri. Am ajuns chiar la nivelul de avansati. Tot aici, am intalnit un instructor minunat. Entuziasmul cu care imi faceam treaba la cursuri  m-a ajutat sa nu ma mai gandesc la nenorocitul ala care m-a parasit”, Simona, 23 ani.

Este foarte important sa tii cont de tine. Sa te pui pe tine pe primul loc si sa-ti satisfacii toate capricile. Acum, ca tot esti singura si nu te mai bate nimeni la cap, nu crezi ca este momentul sa-ti si indeplinesti aceste pasiuni? Eviti astfel plictiseala si nu lasi gandurile negre sa-ti intunece memoria. Plus ca ai posibilitatea ca exact in locul in care iti exerciti tu pasiunile sa intalnesti urmatoarea ta... pasiune amoroasa.

 

Fa-ti o lista anti-el

 

„Dupa ce iubitul meu mi-a dat papucii, mi-am chemat prietenele pentru o `sedinta de consiliu`. Ele m-au convins sa fac o lista intitulata `Motive pentru care nu am nevoie de el`. Ulterior m-au pus sa recit motivele alea de o suta de ori ca nu cumva sa am sansa sa le uit vreodata. Si acum am lista in sertarul biroului meu si mai trec in revista punctele alea atunci cand ma napadesc amintirile si tind sa uit”, Beatrice, 26 ani.

Este foarte important, dupa o despartire sa nu incepi sa te alimentezi cu amintiri frumoase despre el. Daca vei spune in continuu cat de minunat, superb si divin era el, nu vei reusi sa renunti la atasamentul emotional. Cuvintele au o forta nemaipomenita asupra mintii umane si este indicat sa le folosesti doar pe acelea care sunt in beneficiul tau, nu in detriment. Repeta-ti in mintele motivele pentru care nu te merita si spune-ti in fiecare dimineata fraza urmatoare: „Nu, nu ma voi mai gandi la el. Nu era potrivit pentru mine oricum, voi gasi ceva mult mai bun” si ai sa vezi ce efect are in timp.

 

Cateodata razbunarea esta ca un balsam pentru ranile tale

 

„Cand am aflat ca iubitul meu ma inseala, am aruncat florile pe care tocmai mi le trimisese de ziua mea, am rupt ursuletul de plus cu 'Te iubesc' pe care l-am primit de Valentine`s Day si am ars toate pozele cu noi. Dupa ce am terminat cu facutul 'curateniei' prin amintiri, m-am simtit mult mai bine”, Adriana, 24.

In mod normal nu este bine sa reactionezi la nervi si sa vezi razbunarea ca pe o arma draga tie. Insa, in anumite momente si cu anumite persoane merita sa faci asta. Ai grija totusi sa nu transformi totul intr-o obisnuita. Razbunarea te face sa te simti mai bine pe moment dar nu schimba cu nimic starea de fapt, adica faptul ca ai suferit o despartire.

 

Nu te incuia in casa. Iesi in oras

 

„Dupa o despartire devastatoare, timp de o luna mi-am pus in minte sa spun „Da” la orice invitatie as primi, fie ca a fost vorba de intalniri cu diversi pretendenti sau cu prietenii. Intr-o seara de exemplu m-a sunat o prietena sa iesim in club. Eram dupa o zi epuizanta de serviciu si nu aveam niciun chef. Am tras insa de mine si am iesit. M-am simtit atat de bine incat nu m-am gandit nicio secunda la fostul meu prieten. Dupa ce s-au incheiat cele 30 de zile, am realizat ca individul mi-a iesit total din cap”, Manuela, 30 ani.

Sa stai inchisa in casa si sa lasi fantomele trecutului sa te bantuie este cea mai nefericita idee posibila. Nu lasa amintirile cu el sa te doboare si mai mult. Ridica-te de jos si iesi in lume. In momentele acestea dureroase este important sa ai prietenii aproape care sa te ajute sa uiti. Umple-ti timpul cu activitati amuzante care sa te opreasca sa te mai gandesti la esecul tau amoros.

 

Ia lectii de kick-boxing

 

„Dupa ce mi-a dat papucii un tip, m-am inscris la niste cursuri de kick-boxing si mi-am imaginat ca el este sacul de box. Este cea mai buna terapie pe care ai putea sa o faci vreodata. Te tii ocupata, capeti forta si te si descarci. Ce iti poti dori mai mult de la viata?”, Cristina, 28 ani.

O despartire urata poate creea o groaza de frustrari si energii negative, pe care nu trebuie sa le lasi sa se sedimenteze in sufletul tau.  Scutura-te de ele, scoate tot raul din tine printr-un sport care te solicita si scapa  astfel de energiile negative. Kick-boxing-ul este cea mai buna solutie in acest sens.

 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului