Dragoste

#casnicie #greseli in cuplu #casatorie #comunicare in cuplu

Greseli pe care le fac sotiile in casnicie

Astepti de prea multa vreme ca sotul tau sa ghiceasca ce-ti doresti? Ii spui lucruri corecte, dar pe un ton gresit? Femeile maritate trebuie sa-si aminteasca faptul ca exista in casnicie unele lucruri pe care o sotie nu ar trebui niciodata sa le faca.

Afla care sunt cele mai comune greseli facute de neveste si evita un gest care iti poate pune in pericol casnicia:

1
Sotiile tind sa renunte la ce-si doresc in favoarea sotului

"Unele sotii sunt prea dispuse sa renunte la ceea ce isi doresc", atrage atentia Susan Heitler, PhD, psiholog la o clinica din Denver. In aceste cazuri, sotia devine un accesoriu al sotului, in loc sa fie un partener la acelasi nivel. Astfel de femei il pun mereu pe sot pe primul plan, de frica sa nu provoace o cearta, sa nu fie indezirabile, sa-si pastreze relatia intacta.

"Senzatia lor de neajutorare duce la furie care, in cele din urma, rabufneste" spune medicul. Sotiile sunt sfatuite sa-si expuna grijile si dorintele in mod rational.

2 Sotiile care au asteptari exagerate de la casnicia lor

"Cuplurile care functioneaza cel mai bine in mariaj sunt cele ale caror asteptari au fost foarte bine clarificate in ceea ce priveste munca, copiii si banii" afirma terapeutul Eli Karam, PhD, asistent la Universitatea din Louisville. Multe femei, insa, merg pe ideea ca ceea ce cred ele ca este bine sa se intample in casnicie va fi bine si pentru partener, insa uneori nu se intampla deloc asa deoarece sotii lor sunt luati prin surprindere.

3 Subestimarea efectelor pe care il are tonul vocii

Indiferent cine vorbeste, este important sa existe un control asupra propriei voci si a propriului ton. Numai eliminand frustrarile si negativismul din tonul vocii, atunci cand vorbesti cu persoana iubita, vei reusi sa gasesti o cale de comunicare.

4 Sotiile care nu fac din sex o prioritate

Unul dintre cele mai importante aspecte intr-o casnicie este o viata sexuala implinita. Femeile, insa, din cauza treburilor, oboselii sau a neglijarii propriei persoane, pot tinde sa amane partidele de sex, ignorand importanta acestora in casnicie. Specialistii in relatii afirma ca un cuplu cu o viata sexuala constanta are mai mari sanse de a avea o familie fericita si ca inclusiv copiii sunt mai fericiti daca parintii sunt apropiati.

5 Atentia acordata partenerilor

Barbatii se plang ca sotiile lor nu le mai ofera atentie pe cat si-ar dori. O vorba buna, un gest frumos, o mangaiere, un zambet, toate acestea sunt lucruri usor de facut, dar care dispar treptat din comportamentul feminin din cauza grijilor si preocuparilor zilnice.

6
Cicaleala sotiilor

Sotiile tind sa fie adesea cicalitoare, repetand la nesfarsit lucruri care pentru ele sunt importante, fara sa obtina vreo reactie pozitiva din partea sotilor. Femeile maritate trebuie sa gaseasca noi modalitati de comunicare atunci cand vad ca mesajul lor nu este primit de catre parteneri. Cicaleala nu face decat sa adanceasca problema in loc sa o rezolve. Partenerii pot avea modalitati diferite de de comunicare si de receptare a informatiei.

Sursa foto : gorgeoushealthyme.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului