Dragoste

#perceptie femei #perceptie infidelitate #infidelitate barbati #infidelitate femei #perceptie barbati #infidelitate

Gelozia difera de la femei la barbati. Ce credem despre fidelitate

Un studiu cu rezultate impresionante demonstreaza modul diferit in care ii afecteaza pe barbati si pe femei infidelitatea.

Cercetatorii de la Universitatea Chapman din Orange, California, au chestionat peste 63.000 de persoane de pana in 65 de ani pentru a vedea cum cum reactioneaza la gelozie, scrie time.com. Ei i-au rugat pe voluntari sa spuna daca ar suferi mai mult in cazul in care partenerul de viata i-ar insela facand sex cu altcineva sau daca ar fi mai deranjati de implicarea afectiva a partenerului in alta relatie.

65% dintre femei au declarat ca ar suferi daca partenerul s-ar indragosti de alta femeie, in timp ce 54% dintre barbati ar fi mai deranjati de latura sexuala a infidelitatii.

Explicatia pentru aceasta reactie diferita consta in faptul ca, pe barbat, infidelitatea sexuala il duce cu gandul ca ar putea ajunge sa creasca un copil care nu este al lor. Femeile, in schimb, sunt de parere ca implicarea sentimentala a partenerului lor intr-o alta relatie ar putea duce la destramarea familiei, ceea ce ar insemna pierderea sigurantei materiale, necesara pentru cresterea copiilor.

Sursa foto: novinar.bg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare