Dragoste

#flirt #relatie de cuplu #consecinte flirt

Flirtul cand esti intr-o relatie serioasa

Cand ai o relatie serioasa, flirtul cu alte persoane este problematic, mai ales cand partenerul care face acest lucru nu intelege de ce il deranjeaza pe celalalt. Flirtul este perceput diferit de oameni, de aceea, acesta poate sa nu aiba niciun efect asupra relatiei sau, dimpotriva, sa fie primul pas spre despartire. Multi obisnuiesc sa flirteze cat timp sunt singuri. Care sunt, insa, regulile nescrise ale flirtului atunci cand ai deja o relatie serioasa?


Flirtul ocazional cu strainii

Ai o relatie serioasa, te afli la cumparaturi si dai peste o persoana de sex opus care iti cere o informatie. La prima vedere, strainul din fata ta arata bine, vorbeste frumos, este politicos si chiar amuzant. Te trezesti oferindu-i informatii despre vinul potrivit pentru cina pe care spune ca o pregateste si chiar razi la glumele lui. Pana te dezmeticesti, iti dai seama ca tocmai ai flirtat cu un necunoscut, in magazin.

Un astfel de flirt este nevinovat atata timp cat este vorba despre ceva de moment. Nu vei mai intalni niciodata acel om si nici nu ai vreo intentie in privinta lui. Te-a facut, insa, sa te simti bine pentru ca ai avut ocazia sa-l ajuti prin cunostintele tale despre vin si chiar te-ai simtit atragatoare. Nu este nimic rau in a-ti fi mangaiat orgoliul din cand in cand.

Flirtul ca o trasatura de caracter

Exista persoane care flirteaza pentru ca asa le este firea. Astfel de oameni nu fac acest lucru pentru a-si rani partenerul. Pur si simplu sunt persoane vorbarete, glumete, prietenoase, care uneori ii tachineaza pe ceilalti. Daca persoana iubita este asa, trebuie sa stii ca acest comportament nu pericliteaza relatia voastra. Daca, insa, ti se pare deplasat sa-ti vezi partenerul tachinand o alta femeie, ar fi bine sa te gandesti serios daca poti avea sau nu o relatie de lunga durata cu o astfel de persoana.

Cand flirtul partenerului depaseste limitele bunului simt

Nu este nicio problema daca iubitul sau sotul tau zambeste amabil chelneritei pentru a o convinge sa va serveasca bine la restaurant. Daca, insa, acesta o opreste luand-o de mana, cu pretextul ca vrea sa mai comande ceva sau o atinge pe spate, gestul lui este un semnal de alarma. Intr-un flirt nevinovat, nu se atinge cealalta persoana cu mana. Atingerile de acest fel denota un interes nerostit, in limbajul trupului. Cand o persoana face asa ceva desi face parte dintr-un cuplu, inseamna ca nu-si respecta partenerul.

O alta greseala este comisa cu ocazia unei conversatii cu tente sexuale. Intr-un flirt nevinovat, nu exista niciodata un subinteles sexual. Daca nu stii cum sa faci sa nu exagerezi, imagineaza-ti ca partenerul tau este de fata la conversatie. Orice afirmatie care i s-ar parea lui deplasata trebuie evitata. Incearca si sa inversezi rolurile in minte. Imagineaza-ti cum ai reactiona daca partenerul tau ar avea o discutie cu tente sexuale cu altcineva.

Poti face un compliment unei alte persoane atata timp cat este o afirmatie sincera si facuta pe un ton natural, fara aluzii. Daca, insa, folosesti superlative, acestea lasa intotdeauna loc de interpretari si este mai bine sa le eviti.

Sursa foto: cupidspeaks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului