Dragoste

#relatie sanatoasa #relatie de cuplu #prietenie #relatie

Fii cea mai buna prietena a sotului tau: 5 sfaturi

Foarte putine femei se pot lauda cu faptul ca sunt cele mai bune prietene ale sotilor lor. Este adevarat ca nu este un lucru usor, insa daca depui putin efort si incerci sa fii prietena lui, cu siguranta relatia voastra va fi una implinita, fericita si plina de satisfactii. Iata ce ai de facut pentru a fi cea mai buna prietena a sotului tau.


Gasiti activitati comune


Da, toata lumea stie ca iti este greu sa te imparti intre job, treburi casnice si viata de familie, insa daca iti stabilesti prioritatile, iar sotul tau este pe primul loc, nu iti va fi deloc greu sa te gandesti la modalitati prin care sa incerci sa te apropii de el.

Organizeaza cat mai multe iesiri inedite, care sa il surprinda pe partenerul tau. Daca este un tip sportiv, ai putea inchiria un teren de tenis, volei sau ati putea merge la o piscina pentru a inota impreuna. O alta varianta este sa mergeti la o intrecere cu karturile, sa mergeti la anumite meciuri sportive sau chiar la pescuit.


Bucura-te alaturi de el


Este emotionat si incantat atunci cand descopera ca urmeaza sa concerteze trupa lui favorita, cand castiga echipa lui preferata sau cand afla ca vine in vizita un prieten vechi, pe care nu l-a mai vazut de multi ani? Bucura-te alaturi de el si nu il lua peste picior, nu incerca sa il faci sa se simta prost pentru ca isi exteriorizeaza emotiile, sentimentele, bucuria.


Iubeste-l cu tot cu slabiciunile sale


Oricat de mult il adori, in mod cert sotul tau are slabiciunile lui, pe care nu le vei putea corecta niciodata. Nu iti ramane decat sa il accepti asa cum este si sa nu incerci sa il mustrezi in momentul in care nu poate sa faca anumite lucruri, cand se lasa purtat de val sau cand refuza sa treaca peste anumite temeri. Pana la urma, toate aceste lucruri fac parte din farmecul lui personal si oricum sunt compensate de atuurile sale, de faptul ca te iubeste, te rasfata si este mereu alaturi de tine.

Daca vei reusi sa accepti si sa tolerezi in mod elegant toate slabiciunile lui, el va incepe sa te priveasca pe tine ca fiind cel mai bun prieten.


Ofera-i pauze


Daca sotul tau este tot timpul agitat din cauza problemelor si nu reuseste sa isi faca timp pentru a se bucura de lucrurile care ii plac, de iesirile cu amicii sai, ar fi bine sa faci un efort, sa te ocupi de lucrurile pe care de obicei le rezolva el si sa il lasi sa se bucure de ceea ce ii place. Spune-i sa se relaxeze, sa uite de griji si sa se bucure de aceste momente oricat isi doreste. Sotul tau te va adora peste aceste gesturi si isi va da seama ca esti cea mai buna sotie si cea mai buna prietena pe care o poate avea.


Ajuta-l atunci cand are nevoie


De obicei barbatii apeleaza la prieteni atunci cand au probleme si incearca sa isi protejeze iubitele/sotiile de anumite aspecte. Demonstreaza-i sotului tau ca esti o persoana pe care se poate baza indiferent de situatie si ca vei fi intotdeauna alaturi de el. Subliniaza-i ca tu esti prima persoana la care trebuie sa apeleze in orice moment si ca vei fi alaturi de el atat la bine, cat si la rau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare