Dragoste

#invitatie #avansuri #femeie #primul pas

Femeia care face primul pas, feminina sau prea indrazneata?

In 2011, iti mai stirbesti feminitatea daca faci primul pas in relatia cu un barbat? Sunt barbatii romani pregatiti pentru femeile care nu mai asteapta rabdatoare sa faca el primul pas ?

De la Cleopatra pana la Ecaterina cea Mare, istoria abunda in exemple de femei care nu au asteptat prima miscare a barbatilor si nu si-au pierdut nici feminitatea, nici reputatia.

Daca un barbat nu iti face avansuri, nu inseamna ca nu te-a observat. De la timiditate pana la aerul inabordabil pe care il au unele femei de succes, chiar fara sa isi dea seama, barbatii au destule motive pentru care nu fac primul pas.

Cand ai hotarat sa iei asupra ta initiativa, nu trebuie totusi sa te astepti la tratament preferential din partea unui barbat, mai ales daca si tu ai refuzat multe avansuri intr-un mod nepoliticos.

Doar pentru ca fac primul pas, femeile nu trebuie sa uite nici de finetea si tactul pe care un barbat educat le foloseste atunci cand abordeaza o femeie pe placul lui.

 

Initiativa femeilor, binevenita in context social

 

Inainte sa te repezi la barbatul cu care flirtezi de ceva timp, tine cont de faptul ca cei mai multi barbati accepta mai usor initiativa venita din partea femeii intr-o situatie sociala, decat intr-o situatie sexuala.

Cei mai multi barbati de succes sunt plictisiti de compania feminina care le cere tot timpul cate ceva. Daca ai pus ochii pe un barbat intr-un club si crezi ca puteti porni o conversatie, ofera-i o bautura. Reactia lui te-ar putea surprinde.

Atunci cand de la primul pas ii oferi ceva barbatului, ii arati de fapt ca nu cauti pe cineva care sa te intretina si ca poti contribui in mod egal la relatie.

Daca barbatii pot accepta cu placere o invitatie sau o bautura din partea unei femei, atunci cand vine vorba de avansuri cu tenta sexuala, situatia poate fi mai complicata.

Cei mai multi barbati tind sa interpreteze avansurile sexuale din partea unei femei ca un semna al promiscuitatii ei, iar cei mai multi cauta femei cu mai putina experienta sexuala.

 

Primul pas si frica de respingere

 

Pentru multe femei adevaratul motiv pentru care nu fac primul pas ramane frica de a fi respinsa.

Daca dai o gramada de bani pentru a arata perfect atunci cand iesi in oras, de ce sa-ti petreci seara respingand avansurile unor barbati care nu te intereseaza, in loc sa faci chiar tu primul pas?

Daca ai hotarat sa faci tu primul pas, cel mai important element este increderea in sine. Fa-l sa vada ca esti o femeie care este atragatoare, increzatoare, dar care are si tactul necesar pentru a nu-l face sa se simta prost pentru ca nu a facut el primul pas.

Atunci cand vine insa vorba de atasamente serioase, cei mai multi barbati prefera sa fie cei cu initiativa. Femeile pot totusi sa-i ghideze si sa le ofere ocazia potrivita pentru o cerere in casatorie dar cei mai multi barbati vor sa le poate spune rudelor si prietenilor "Am cerut-o in casatorie!".

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare