Dragoste

#dragoste #iubire #cuplu #relatii #dragoste la prima vedere #partener #compatibilitate #fizic #personalitate

Exista dragoste la prima vedere?

Esti la o petrecere a unei prietene si te indrepti nonsalant spre bar. La un moment dat apare un tip langa tine, oferindu-se sa-ti ia ceva de baut. Incepeti o conversatie de introducere cand pe tine te loveste brusc ideea ca el este „the one”. Sa fie oare posibil? Te poti indragosti iremediabil de cineva pe care nu-l cunosti nici de 5 minute?

Da... sau cel putin, 80% da. Oamenii de stiinta au demonstrat ca oamenii detin un soi de radar pentru detectarea unui potential partener, o aptitudine intutitiva care s-a dezvoltat cu milioane de ani in urma, folosita de stramosii nostri pentru a deosebi oamenii buni de cei rai.

Este adevarat ca astazi nu mai folosim acest simt pentru a ne apara de inamici, dar ne ajuta in schimb sa ne dam seama daca suntem compatibili cu altcineva in doar trei minute de conversatie.

Mai mult de atat, s-a dovedit stiintific ca ne ia mai putin de o secunda pentru a ne da seama daca o persoana ne atrage fizic sau nu. Ce e prea inalt, prea slab, prea scund, tanar sau trecut, se pare ca avem nevoie de numai o secunda pentru a pune eticheta pe aspectul fizic al celui cu care vorbim.

Odata ce am stabilit ca cel din fata noastra este intruchiparea lui Adonis, trecem imediat la alt punct de bifat: vocea lui. Si din nou, ne raportam tot la secunde. Femeile in general considera ca barbatii care vorbesc repede sunt mai educati si cei care o voce profunda, groasa par mai frumosi decat sunt in realitate.

Urmatorul punct pe care il atingem in cele trei minute de conversatie sunt cuvintele lui. De obicei tindem sa ne placa oamenii care folosesc acelasi set de cuvinte ca noi. De asemenea suntem atrase de cei care au cam acelasi grad de inteligenta, care ne imbratiseaza convingerile religoase si pe cele sociale si care vin din acelasi mediu economic . Toate aceste trasaturi le putem descoperi cu usurinta din cuvintele lui sau din modul in care se imbraca, isi poarta parul, se accesorizeaza (ceas de aur sau... tatuaj) etc.

Dar poate oare un tip frumos, cu o voce groasa si bine imbracat ca acesta sa ne ofere certitudinea unei relatii de lunga durata intr-un timp atat de scurt? Este posibil. In orice conversatie am purta, de orice natura, opinia noastra cu privire la subiect se definitiveaza in doar primele trei minute de dialog. Astfel ca, si in planul afectiv, putem descrie dragostea la prima vedere ca fiind acele trei minute in care scanam compatibilitatea cu cel din fata noastra si ne formam o impresie. Iar cand verificarea duce la  rezultate bune, putem da curs unei viitoare iubiri pasionale.

Cu toate acestea, dragostea la prima vedere nu este un concept familiar tuturor. Intr-un sondaj de opinie facut pe 493 de respondenti s-a putut observa ca doar 11 % dintre acestia au marturisit ca li s-a intamplat sa inceapa o relatie de lunga durata in acest mod. Si cu restul cum ramane?

Psihologii sunt de parere ca daca continui sa interactionezi cu o persoana care iti place la primul contact vizual, in timp ti se va parea si mai frumos, destept si asemanator tie pentru ca acel atractie de la inceput usureaza calea. Astfel, este intelept ca, in cazul in care ti se intampla lucrul acesta sa ii dai respectivului de care te-ai indragostit la prima vedere si o a doua intalnire.

Este adevarat ca poate dura ani de zile pana ca doua persoane sa se aprecieze una pe cealalta per total. Insa, acea dragoste la prima poate ajuta o poveste de iubire sa se dezvolte mai usor decat in cazul dragostei intarziate.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare