Dragoste

#iubire #sex #relatii #atractie # atractie cuplu #iubire cuplu #iubire atractie

Este iubire sau doar sex? Cum iti dai seama ce inseamna atractia dintre voi

O relatie implinita este una in care exista afectiune si atractie sexuala deopotriva. Unul dintre motivele despartirii, insa, o reprezinta greseala de a confunda iubirea cu dorinta. Cand esti la inceputul unei relatii, vrei tot timpul sa-ti atingi partenerul si sa-l simti langa tine. Cum faci diferenta intre sentimentele reale, profunde si atractia sexuala?

Semne ca te atrage din punct de vedere sexual

In cazul persoanelor intre care exista o atractie fizica puternica, simtul vazului joaca un rol important. Daca nu-ti mai poti dezlipi privirea de pe trupul partenerului, se poate sa fie vorba doar despre atractie sexuala. Gandeste-te daca ai avut fantezii cu partenerul tau chiar de dinainte de a-i fi aflat numele sau inainte sa fi facut cunostinta.

Iti asculti cu atentie partenerul? Daca, in cele mai multe cazuri, nu te intereseaza ce are de spus si te preocupa mai degraba ce poate face el pentru tine in dormitor, este un semn ca atractia sexuala se afla pe primul loc. Cum decurg intalnirile voastre? Daca de fiecare data ajungeti rapid in pat si nu poti face un rezumat asupra temelor voastre de discutii, se poate ca intre voi sa fie numai atractie sexuala.

Unul dintre cele mai clare semne ca intre voi este doar sex il reprezinta interesul tau de scurta durata pentru acea persoana. Daca te gandesti sa o suni dupa ce ai fost la o petrecere, probabil ca ai pofta de o partida de sex. Daca dupa sex nu ai rabdare sa mai stai langa acea persoana si cauti motive sa pleci repede, in mod vizibil nu inseamna nimic pentru tine din punct de vedere sentimental.

Semne ca este mai mult decat atractie fizica

In cazul in care sunt implicate sentimente intr-o relatie, atractia sexuala nu mai este dominata de propriul ego. Cand exista o chimie puternica intre doi parteneri, fara sentimente, acestia se concentreaza in special asupra propriei placeri si pot fi interesati de experiente erotice si cu alte persoane. Cand este mai mult decat o simpla atractie fizica, cei doi isi doresc, instinctiv sau voit, sa-si vada fericit partenerul.

Intr-o relatie de iubire, sexul nu este pus pe primul plan in mod constant. Cei doi pot petrece mult timp bucurandu-se de preludiu, fara sa li se para un efort. Cand unul dintre parteneri amana sexul, celalalt accepta mai usor, fara frustrari.

Inaintea sa faci sex cu partenerul tau, nu acorzi foarte mare importanta lenjeriei pe care o are si treci cu vederea imperfectiunile fizice.

Intr-o relatie in care exista atat dragoste, cat si dorinta sexuala, fiecare incearca sa faca tot posibilul pentru a-i satisface nevoile partenerului si pentru a-l vedea multumit. Experientele noi in dormitor pot fi acceptate mai usor, deoarece exista si implicare emotionala. Cu o persoana pe care o iubesti poti fi in stare sa faci in pat lucruri pe care nu le-ai facut pentru altii, deoarece este vorba despre cineva special.

Dupa o partida de sex, iti place sa-ti tii in brate partenerul si iti imaginezi deja viitoarea voastra intalnire, faci planuri si esti recunoscator pentru ceea ce ti se intampla.

Foto: pickuppodcast.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului