Dragoste

# cariera de succes #fericire in cuplu #venit stabil #stres conjugal

Efectele pozitive ale carierei de succes asupra relatiei de cuplu

Fiecare persoana isi doreste sa aiba o cariera infloritoare si un venit stabil, care sa-i permita sa duca un trai daca nu extravagant, macar decent. Sunt psihologi care sustin ca persoanele care au o cariera de succes au tendinta de a avea probleme in cuplu, fie din cauza ca petrec din ce in ce mai putin timp cu partenerul de viata, fie din cauza ca isi schimba atitudinea fata de acesta. Insa, dincolo de aceste minusuri, exista si beneficii importante ale carierei de succes asupra relatiei de cuplu.

Venitul stabil aduce liniste in cuplu

Cele mai multe certuri intre soti sau iubiti apar din cauza lipsei banilor, iar de aici pana la destabilizarea relatiei nu mai este decat un pas. Din acest punct de vedere, venitul stabil si generos asigurat de cariera de succes a unuia dintre parteneri poate aduce linistea in cuplu, deoarece le permite partenerilor sa uite de grija zilei de maine, sa se rasfete cu vacante si sa-si indeplineasca alte placeri "vinovate".

Cariera de succes ii ajuta pe parteneri sa se aseze la casa lor

Multi tineri indragostiti amana ani in sir sa se casatoreasca, nu din cauza faptului ca nu ar avea incredere unul in celalalt, ci pentru ca nu isi permit sa se aseze la casa lor, sa ia un credit pentru casa sau sa-si ia angajamentul intemeierii unei familii.

In schimb, daca macar unul dintre parteneri are o cariera de succes de lunga durata si o situatie financiara buna, lucrurile iau o turnura pozitiva, iar casatoria nu mai este privita cu reticenta.

Cariera de succes scade stresul conjugal si alimenteaza fericirea in cuplu

O cariera de succes presupune si un stres pe masura, cauzat de responsabilitatile multiple de la locul de munca, dar cel putin diminueaza stresul conjugal, adica acel stres generat de imposibilitatea achitarii facturilor si a ratelor, precum si de frustrarile, nemultumirile personale si stima scazuta de sine.

De asemenea, cariera de succes alimenteaza fericirea in cuplu si atitudinea pozitiva, tocmai prin oferirea unei stabilitati profesionale si financiare si a unei satisfactii personale.

Sursa foto: nydailynews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare