Dragoste

#dragoste #divort #mariaj

Dragostea dupa divort

Sa vezi acelasi chip in fiecare dimineata timp de 20 ani, sa te atingi de acelasi corp in fiecare seara timp de doua decenii. Sa imparti orice bucurie, insucces, temere sau gand bun cu aceeasi mentalitate mai bine de jumatate din viata ta… toate acestea atarna greu in sufletul tau si in momentul in care ele dispar te simti pur si simplu oarba, fara puterea de a mai vedea ceva, imuna la simtul tactil, fara puterea de a mai simti ceva si golita de idei, fara speranta ca vei fi mai putea fi din nou fericita.

La 40 ani, un divort este dureros si lasa in urma lui multe cicatrici . Ridurile ce si-au lasat conturul pe fruntea ta nu-ti mai dau forta necesara de a mai cauta pudra potrivita pentru a le acoperi. Sa te apuci acum pe alergat, in cautarea altui suflet, este realmente inutil.

“Am o varsta”, iti spui. “Nu mai vreau, nu mai pot si nu mai am timp sa-mi  mai ascult chemarea sufletului.  Si pana la urma, ce mai pot eu cauta acum? O noua iubire cand toate sentimentele mele s-au nascut, au crescut si au ajuns la maturitate slujind un singur chip? Nu, sub nicio forma, nu. N-are sens”.

Insa, chiar nu mai poate exista dragoste dupa ce ai trecut printr-un divort?

Daca divortul a fost unul dureros si incheiat fara acceptul tau emotional, poate ca nu. Vulnerabila, cu inima franta , nu-ti prea mai vine sa-ti pui increderea in cineva. Preferi mai degraba sa-ti canalizezi energia pe alte lucruri si sa-ti refaci prioritatile. Numai ca la un moment dat nu crezi ca tot vei simti ghearele singuratatii cum te strang din ce in ce mai tare si iti taie respiratia?

Orice om are nevoie de afectiune, iubire, tandrete. Si oricat ai incerca sa te minti, adeseori iti doresti sa simti din nou caldura unui alt corp uman langa tine, seara in pat. Frica insa nu –ti da pace. “Daca ajung sa pun din nou sentimente si iar voi fi iesi cu inima franta? Nu mai am puterea sa trec iar printr-un soc emotional!” Si poate ca asa este. Dupa o despartire esti vulnerabila si tinzi sa te arunci in bratele primului venit si sa gresesti. Insa, trebuie sa stii ca nu-ti poti cladi o viata pe temeri si frici. Un succes vine intotdeauna atunci cand iti accepti esecul si nu-l lasi pe acesta din urma sa se transforme intr-o obsesie.

“Timpul… cum ramane insa cu timpul? Nu mai am 20 ani” Da, poate ca nu mai ai. Dar poti gandi timpul si in avantajul tau. Odata cu trecerea lui castigi mai multa experienta, esti mai inteleapta si ranile ti se inchid. De ce nu ar putea timpul sa-ti aduca de fapt un nou inceput in loc de un final singuratic?

Un divort iti provoaca durere si suferinta. Te schimba si te transforma. Insa, iubirea adevarata indiferent de context sau stare de spirit , tot iti atinge sufletul mai devreme sau mai tarziu. Important este sa o accepti si sa o primesti la tine in inima. Nu-I usor, insa nici fericirea nu este un lucru pe care sa-l obtii fara batai de cap. Trebuie sa lupti non-stop pentru bunastarea sufletului tau si pentru clipele tale de bucurie.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Foto : www.mclarenfans.multiply.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului